Νέες τεχνολογίες στο χώρο του αυτοματισμού εξελίσσει η οικογενειακή επιχείρηση Γκιζελή, η οποία έχει έδρα τη Βοιωτία και έχει ιδρυθεί το 1968 από τον Σταμάτη Γκιζελή. Τώρα πλέον έχει περάσει στα χέρια του γιο του, Ευάγγελου Γκιζελή.

«Η εταιρία διαθέτει ρομπότ τα οποία εργάζονται σε 55 χώρες του εξωτερικού. Αυτό βέβαια έχει εφαρμοστεί σε πολύ μικρές εταιρίες καθώς ένα ρομπότ μπορεί να παράγει έναν συγκεκριμένο όγκο παραγωγής και συγκεκριμένη ποιότητα κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Ωστόσο το ρομπότ δεν παίρνει τη δουλειά του ανθρώπου αφού πίσω από το ρομπότ δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίες, όπως ο προγραμματιστής του ρομπότ» ανέφερε σε συνέντευξή του ο επιχειρηματίας.

Ωστόσο η εταιρία σκοπεύει να επεκταθεί στην Αμερική. Πούλησε την πρώτη της μηχανή στο Σικάγο τον Νοέμβριο και τώρα ξεκινάει για τις αγορές της Αργεντινής και του Περού.

Η εταιρία Γκιζέλης είναι η μοναδική κατασκευαστική εταιρία μηχανημάτων επεξεργασίας στην Ελλάδα και ένα από τα 15 εργοστάσια που συνολικά τα οποία έχουν απομείνει, με παραγωγική διαδικασία στην Ευρώπη.

Πηγή:εφημερίδα "Το Βήμα"

Tags: