Ένας 80χρονος συνταξιούχος μυστικός πράκτορας, ο Τζον Χόπκινς, μπήκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου και πληροφορήθηκε ότι του απομένουν μερικές εβδομάδες ζωής. Αποφάσισε, λοιπόν, να προβεί σε μια σειρά εξομολογήσεων, λίγο πριν πεθάνει. Ομολόγησε ότι, ως μυστικός πράκτορας, δολοφόνησε 23 ανθρώπους, από το 1973 μέχρι το 1999. Ανάμεσα σε αυτούς, και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με αυτοκίνητο, στις 31 Αυγούστου του 1997. Έτσι, τουλάχιστον, λέει στην ιστοσελίδα yournewswire.com.

Αν και εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός και ειδικός πυρομαχικών, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε και πιο ανορθόδοξα μέσα στη «δουλειά» του, όπως δηλητήρια και χημικά. Ο Χόπκινς ήταν μέρος πολλών επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν δολοφονίες πολιτικών, ακτιβιστών, δημοσιογράφων και ηγετών σε ολόκληρη τη Μ. Βρετανία.

Ο πράκτορας λέει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μοναδική και ξεχωριστή ανάμεσα στα θύματά του, καθώς ήταν η μόνη γυναίκα που δολοφόνησε ποτέ και, φυσικά, γαλαζοαίματη. Επιπλέον, η ίδια η βασιλική οικογένεια τον είχε διατάξει.

Ο Χόπκινς διχάστηκε, πριν σκοτώσει την πριγκίπισσα. Από τη μία, η Νταϊάνα ήταν μια «πανέμορφη, πολύ ευγενική γυναίκα», όπως λέει ο ίδιος, που δεν της άξιζε να πεθάνει τόσο νέα. Από την άλλη, «έβαζε σε κίνδυνο το βρετανικό στέμμα».

«Ήξερε πάρα πολλά βασιλικά μυστικά. Είχε τεράστια μνησικακία και θα δημοσιοποιούσε τα πάντα, με άγριους ισχυρισμούς. Το αφεντικό μου μου είπε ότι έπρεπε να πεθάνει. Είχε λάβει διαταγές απευθείας από τον πρίγκιπα Φίλιππο. Έπρεπε να μοιάζει με ατύχημα. Ποτέ δεν είχα σκοτώσει γυναίκα, ειδικά πριγκίπισσα, αλλά υπάκουσα στις εντολές. Το έκανα για τη Βασίλισσα και για τη χώρα μου».

Το επόμενο στάδιο της συνωμοσίας περιλάμβανε τα ΜΜΕ, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους, κάτω από τον απολύτως αυστηρό έλεγχο του παλατιού, για να «βεβαιωθούν ότι όλοι βρίσκονταν στην ίδια σελίδα. Ήταν μια πολύ καλοστημένη επιχείρηση. Δεν υπάρχει ελευθεροτυπία στη Βρετανία. Σκότωσαν και ξέφυγαν».

Ο 80χρονος περνάει στο σπίτι του τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του. Περιμένει να συλληφθεί μετά τις αποκαλύψεις που έκανε, αλλά, όπως λέει, «δεν με νοιάζει καθόλου». Ακόμα, ο Χόπκινς εξηγεί ότι οποιαδήποτε έρευνα θα ήταν άκαρπη, καθώς «είναι όλα πολύ μπερδεμένα», αφού δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα αρχεία για τις μυστικές υπηρεσίες κι επειδή «οι περισσότεροι συνάδελφοί μου έχουν ήδη πεθάνει».  

Ο πιο σημαντικός μάρτυρας της υπόθεσης, το αφεντικό του Χόπκινς, πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στις αρχές του 2000 και ο ηθικός αυτουργός, ο πρίγκιπας Φίλιππος, «δεν θα κατηγορηθεί ποτέ και για τίποτα!».

«Αν ο πρίγκιπας Φίλιππος αφηνόταν στα χέρια ενός ψυχιάτρου, σίγουρα θα είχε διάγνωση ψυχοπαθή. Έχει όλα τα σκοτεινά σημάδια».

Όταν ο Χόπκινς ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο γιατί δεν αρνήθηκε ή γιατί δεν αποκάλυψε το σενάριο, εκείνος απάντησε: «Είχα ορκιστεί πίστη στο στέμμα. Αν δεν έκανα τη δουλειά μου, στην καλύτερη περίπτωση θα είχα καταδικαστεί για προδοσία και στη χειρότερη ο πρίγκιπας Φίλιππος θα σχεδίαζε μια μαύρη μοίρα για μένα».

Αν και οι απανταχού φανς της πριγκίπισσας έσπευσαν να σχολιάσουν και να κρίνουν, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα yournewswire.com φημίζεται για τα...τρολς και τις ψευδείς ειδήσεις της. Επομένως, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί αληθές κι αξιόπιστο. 

Tags: