Ο Κάρλος Γκαρντέλ, είναι ο άνθρωπος που σφράγισε με τη φωνή του το τάνγκο, τη μουσική που γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι θαυμαστές του τον αποκαλούσαν «Βασιλιά του Τάνγκο».

Ο  Γκαρντέλ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1890 στην Τουλούζη της Γαλλίας και το πραγματικό του όνομα ήταν Σαρλ Ρομιό Γκαρντέλ ή Γκαρντές.

Άρχισε την καριέρα του σε ηλικία 23 ετών τραγουδώντας σε μπαρ και γιορτές. Μάλιστα πρωταγωνίστησε στο « tango-cancion»  και το πρώτο του τραγούδι Mi noche triste (Η θλιμμένη μου νύχτα) έγινε τεράστια επιτυχία σε όλη τη Λατινική Αμερική το 1913, πουλώντας 10.000 δίσκους, αριθμός μυθικός για εκείνη την εποχή.

Ο Κάρλος, γιόρτασε αποθέωση σε όλη τη Νότιο και Κεντρική Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, ο Κάρλος έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου του 1935 όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο Τσακαρίτα του Μπουένος Άιρες.

Μεγάλες επιτυχίες του Κάρλος Γκαρντέλ θεωρούνται τα τραγούδια: Mano a Mano (Χέρι με Χέρι), Noche Fria (Κρύα βραδιά), Me da pena confesarlo, Tomo y obligo, Amor (Αγάπη), Mi Buenos Aires querido (Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες), Cuesta abajo, Amores de estudiante (Μαθητικοί Έρωτες), Soledad (Μοναξιά), Volver (Η επιστροφή), Por una cabeza (Με βραχεία κεφαλή) και El día que me quieras.

Πηγή: Sansimera.gr

Tags: