Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, η Βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ τις οικογένειες των θυμάτων του πύργου Γκρένφελ, που κάηκε ολοσχερώς.

Τον γύρο του κόσμου, όμως, έκανε μια κίνηση του πρίγκιπα, που ταξίδεψε το μυαλό των Βρετανών –κι όχι μόνο- πολλά χρόνια πίσω.

Όπως ακριβώς και η μητέρα του, Νταϊάνα, ο Γουίλιαμ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο και αγκάλιασε μια από τις επιζήσασες της φλεγόμενης κόλασης, τη Φατίμα, της οποίας ο σύζυγος βρίσκεται στη λίστα όσων αγνοούνται.

Η Φατίμα εξομολογήθηκε στον πρίγκιπα ότι έχει να δει τον άντρα της από τότε που παγιδεύτηκε στο ασανσέρ, την ώρα της πυρκαγιάς. Συγκινημένος από την ιστορία της Φατίμα, ο Γουίλιαμ δεν άντεξε, λύγισε και την πήρε αγκαλιά. Έπειτα, τη διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τον άντρα της, αναφέροντας ότι το θέαμα του φλεγόμενου πύργου ήταν ένα από τα χειρότερα που έχει δει στη ζωή του.

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας, φεύγοντας, συνάντησε πλήθος κόσμου. Ένας άντρας τον ρώτησε τι θα γίνει τελικά με τα παιδιά. Τότε, ο Γουίλιαμ, επιβλητικός, τον έδειξε με το δάχτυλό του και του είπε: «Μην ανησυχείς, σε διαβεβαιώνω πως θα επιστρέψουν». 

Με την κίνησή του αυτή θύμισε έντονα τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία ήταν η πρώτη που αγκάλιασε θύματα, σπάζοντας το πρωτόκολλο. Η πριγκίπισσα ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τους φορείς του AIDS, κυρίως όταν ήταν μικρά παιδιά. Δεν δίσταζε να τα αγκαλιάζει χωρίς να φοράει γάντια, γεγονός πολύ πρωτοποριακό για την εποχή!

 

Tags: