Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ρωσία, μετά τον θάνατο του 44χρονου Ρώσου εκατομμυριούχου Αλεξάντερ Περεπίλιχνι, καθώς η ξανθιά, δίμετρη συνοδός του υποστηρίζει ότι ο φίλος της δηλητηριάστηκε από άνδρες του Πούτιν.

Η καλλονή Ελμίρα Μεντίνσκα ανέφερε ότι με τον Αλεξάντερ είχαν συναντηθεί τελευταία φορά στη Βρετανία, μόλις 2 μέρες πριν πεθάνει κι ότι εκείνος ήταν ανήσυχος και φοβόταν πολύ για τη ζωή του.

  

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ανεπιβεβαίωτες, όμως, πληροφορίες λένε ότι δηλητηριάστηκε από μία γλυκόξινη σούπα. Άφησε την τελευταία του πνοή όταν έτρεχε κοντά στο σπίτι του στο στο Γουέιμπριτζ του Λονδίνου (το οποίο, παρεμπιπτόντως, κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια).

Η ξανθιά συνοδός του εκατομμυριούχου τόνισε ότι ο Αλεξάντερ ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος, την τελευταία φορά που συναντήθηκαν κι ότι έπινε πάρα πολύ. Ακόμα, λέει η ίδια, ήταν τόσο προβληματισμένος κι απασχολημένος που της αγόρασε τα αγαπημένα της παπούτσια Louboutin στο λάθος νούμερο (!!!).

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο εκατομμυριούχος γνώριζε πληροφορίες σχετικές με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Ρωσία, γι’ αυτό και δολοφονήθηκε. «Συμβαίνει στους Ρώσους του Λονδίνου. Δίνουν πληροφορίες σχετικά με την Ρωσία στις Ελβετικές αρχές και κινδυνεύουν με την ζωή τους γι΄αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

   

Αν και στην αρχή ο θάνατος του Ρώσου αποδόθηκε στη φύση, οι χημικές του εξετάσεις έδειξαν άλλα: στον οργανισμό του ανιχνεύτηκαν ίχνη από το δηλητηριώδες φυτό Γελσέμιουμ, γνωστό και ως «χορτάρι της καρδιάς».

Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εκατομμυριούχος δολοφονήθηκε. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξάντερ βοηθούσε οικονομικά μια ειδικευμένη επιχείρηση, ώστε να αποκαλυφθεί ξέπλυμα μαύρου χρήματος της Ρωσίας, αξίας 230 εκατ. δολαρίων.

Για την ιστορία, ο εκατομμυριούχος ήταν παντρεμένος με 2 παιδιά. Η γυναίκα του, Τατιάνα, υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο σύζυγός της ούτε προβληματισμένος φαινόταν, ούτε ανήσυχος, ήταν απλά "πολύ κλειστός άνθρωπος". 

Tags: