Το Κατάρ είναι ένα κράτος με έκταση μικρότερη από την Πελοπόννησο, αλλά τα περιουσιακά του στοιχεία ξεπερνούν τα 335 δις δολάρια. Στην βασιλική οικογένεια ανήκει η μισή Ευρώπη.

Ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θανί, είναι εκείνος που καλείται να διαχειριστεί την κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα του. Στο πλευρό του, σε κάθε δυσκολία, είναι η δεύτερη σύζυγός του, Σέικα Μοζάχ.

Αν και ο εμίρης έχει 3 συζύγους και 24 (!!) παιδιά, η Σέικα είναι η αγαπημένη του. Έχει μαζί της 7 παιδιά και είναι εκείνη που βρίσκεται πάντα δίπλα του. Οι άλλες δυο σύζυγοί του είναι αδιάφορες για εκείνον, καθώς απλά γεννούν και μεγαλώνουν τους απογόνους του.

Η Σέικα, όμως, έχει κάτι διαφορετικό. Είναι πανέμορφη, εντυπωσιακή και λατρεύει τη μόδα. Είναι πάντα καλοντυμένη, ενώ ασχολείται με τα κοινά και στόχος της είναι η προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών. Η αγάπη της για τη μόδα είναι τέτοια, που ο σύζυγός της της αγόρασε ποσοστά από δυο εταιρείες- κολοσσούς της μόδας.

Θεωρείται, ακόμα, μια από τις 80 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Κάνει, μάλιστα, τη διαφορά, καθώς συνοδεύει τον σύζυγό της στα επαγγελματικά του ταξίδια, χωρίς να έχει καλυμμένο ολόκληρο το πρόσωπό της, όπως απαιτεί η θρησκεία της.

Ο εμίρης παντρεύτηκε τη Σέικα το 1977, όταν εκείνη ήταν μόλις 18 ετών. Ο Αλ Θανί πήρε την εξουσία του Κατάρ στα χέρια του το 1995, ενώ στην περιουσία του περιλαμβάνονται υπερπολυτελή ακίνητα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και νησιά, σκάφη, επενδύσεις και ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα. Η περιουσία του ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ! 

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει στην κατοχή της την ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν, το 17% των μετοχών της Volkswagen, το 20% του αεροδρομίου Heathrow, το 24,9% του Αεροδρομίου της Αγίας Πετρούπολης, όπως και μερίδιο στη Deutsche Bank. 

Η Σέικα με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα είναι τεράστια. Ο εμίρης, παρέα με τις 3 γυναίκες του και μερικά από τα παιδιά τους, επισκέπτεται τη χώρα μας κάθε χρόνο, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο (που έχει Έλληνα πιλότο) και με αυστηρά μέτρα ασφάλειας, ενώ «αράζει» σε ένα από τα πολλά πλωτά παλάτια του.  

Η Σέικα με τον Πρίγκιπα Φίλιππο

 

Υποκλίνεται στην ομορφιά του Ιονίου. Μάλιστα, έχει κινήσει γη και ουρανό για να αποκτήσει το ελληνικό νησί Οξιά, κοντά στην Ιθάκη. Μόνο για εμίρης δεν μοιάζει. Στις φωτογραφίες, όπως θα δείτε στο βίντεο, κυκλοφορεί στη Κεφαλονιά χωρίς συνοδεία κι αγοράζει ψάρια φορώντας λαστιχένιες παντόφλες. Στον αντίποδα, η δεύτερη σύζυγος του, η Σέικα Μοζάχ, θεωρείται η επιτομή του σικ και μία από τις πιο κομψές και λαμπερές γυναίκες του πλανήτη. 

Tags: