Βλέποντας τον γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα να καταρρέει, ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να γράφει αποκαλυπτικές επιστολές στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Νάνσι Ρίγκαν.

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν ορισμένα πράγματα μέχρι να του συμβούν. Ολα γίνονται χειρότερα και χειρότερα. Μια ημέρα θα σας πω όλη την ιστορία. Είναι ένα είδος ελληνικής τραγωδίας και θα γινόταν καλό σενάριο» αναφέρεται σε ένα από τα γράμματά του, στις 21 Ιουνίου 1992.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, είναι από τις ελάχιστες φορές που ο πρίγκιπας απελευθερώθηκε κι εκφράστηκε.

Η Νάνσι Ρίγκαν ήταν φίλη με τον Κάρολο κι έτσι ο πρίγκιπας δεν έπαψε να της εκφράζει τα καλά κρυμμένα συναισθήματά του και την καταπίεση που ένιωθε, ψάχνοντας παρηγοριά.

Η εφημερίδα απομόνωσε μερικά σημεία από τις επιστολές του πρίγκιπα, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τα συναισθήματά του. Από τα λεγόμενά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν απελπισμένος από τον γάμο του, που θύμιζε «ελληνική τραγωδία», συντετριμμένος από τον θάνατο της γιαγιάς του («Έχω τρομάξει με την απώλειά της... αφήνει ένα τεράστιο κενό στη ζωή μου» γράφει) και πολύ φοβισμένος και πιεσμένος από την κριτική που υφίσταται («Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από φρικτά βιβλία που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περιέχουν» γράφει αλλού).

Οι επιστολές αυτές περιλαμβάνονται στην ιδιωτική συλλογή της Νάνσι Ρίγκαν και παραδόθηκαν στο Προεδρικό Ιδρυμα και τη Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στην Κοιλάδα Simi, στην Καλιφόρνια, τον Μάρτιο του 2016, μετά τον θάνατό της.

Νάνσι και Κάρολος γνωρίστηκαν το 1974, σε ιδιωτικό δείπνο στο σπίτι του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βρετανία, Γουόλτερ Ανενμπεργκ. Ο Ρίγκαν ήταν τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ενώ ο Κάρολος υπηρετούσε στο πολεμικό ναυτικό. Η φιλία τους κράτησε αναλλοίωτη μέχρι τον θάνατο της Ρίγκαν.
 

 

Tags: