Συγκινητική είναι η ιστορία του Κόλιν Ρόζι, ο οποίος από φωτογράφος κατέληξε να περιπλανιέται άστεγος στους δρόμους του Λονδίνου, μέχρι τη στιγμή που «ξαναγεννήθηκε» μέσα από ένα καπέλο!

Όπως λέει ο ίδιος στο βίντεο: «Δεν θέλω μπλουζάκια, δεν θέλω ανούσια τζιν και αθλητικά. Φοράω ημίψηλα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Ποτέ δεν φαντάστηκα όταν, σε έναν άσχημο μήνα, πρωτοφόρεσα το ημίψηλο… πόσο σημαντικό θα αποδεικνυόταν στην αλλαγή της ζωής μου».

Ο Κόλιν ποτέ δεν φαντάστηκε πως θα γινόταν πωλητής καπέλων.

«Ήμουν φωτογράφος για πολλά χρόνια και έπειτα έχασα τα πάντα όταν μια δουλειά δεν πήγε καλά και μια μέρα τον Ιανουάριο του 2013, συνειδητοποίησα πως ήμουν άστεγος», λέει.

Το καπέλο του Κόλιν είχε διπλή χρησιμότητα τους έξι μήνες που έμεινε στο δρόμο.

«Ό, τι αξίας είχα βρισκόταν σε αυτό το καπέλο. Κι επιπλέον το χρησιμοποιούσα και για μαξιλάρι. Ένα ζευγάρι με πλησίασε ρωτώντας με αν θέλω κάποια βοήθεια».

Το ζευγάρι ήταν από μια φιλανθρωπική οργάνωση που έδινε στον Κόλιν ένα σπίτι για τη νύχτα. Με το κρατικό επίδομα για τους αστέγους κατάφερε να αγοράσει μόλις οκτώ καπέλα. Τα πούλησε στην περίφημη αγορά του Λονδίνου, Old Spitalfields Market.

«Πούλησα μόνο οκτώ καπέλα και την επομένη πήγα και αγόρασα άλλα είκοσι. Πουλάμε καπέλα με τιμές που κυμαίνονται από 20 λίρες έως 10.000 λίρες. Γενικώς πουλάμε 20.000 καπέλα το χρόνο. Το ημίψηλο άλλαξε τη ζωή μου. Δεν φαντάστηκα ποτέ όταν το πρωτοφόρεσα πόσο σημαντικό θα ήταν», τονίζει. 

Tags: