Σκοτώθηκε Έλληνας καθηγητής του Columbia: ΔΩΡΙΣΑΝ τα όργανα του - ΛΥΓΙΣΕ στο Star η μητέρα του

Η μεγάλη καριέρα στη Νέα Υόρκη, ο θανάσιμος τραυματισμός το 2010 και η γενναία απόφαση της μάνας

Συγκινεί η ιστορία του Έλληνα καθηγητή του Columbia, Στέφανου Τσιγκριμάνη, ο οποίος σκοτώθηκε στη Νέα Υόρκη και χάρισε ζωή σε τέσσερις, μετά την απόφαση της οικογένειας του να δωρίσει τα όργανα του παιδιού σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. 

Για τους φίλους του ο 29χρονος Στέφανος Τσιγκριμάνης ήταν η ψυχή της παρέας, για τους καθηγητές του στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο, όπου δίδασκε, ήταν ο Έλληνας με το φωτισμένο μυαλό, για την μητέρα του όμως ήταν ο... μοναχογιός της, και ο λόγος που έδινε νόημα στη ζωή της. 

Η μητέρα του άτυχου επιστήμονα μίλησε την Πέμπτη στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το αγόρι που απέκτησε σε μεγάλη ηλικία, λάτρεψε όσο τίποτα στον κόσμο και έχασε τόσο νωρίς τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν ο Στέφανος τραυματίστηκε θανάσιμα στο Μπρούκλιν από αυτοκίνητο, ενώ επέβαινε στο ποδήλατο του. 

«Όταν χτύπησε το τηλέφωνο για να μου πουν για τον Στέφανο, ήταν το χειρότερο ξύπνημα της ζωής μου. Με πήρε η σύντροφος του και μου είπε ότι "ο Στέφανος είχε ένα μεγάλο ατύχημα". Εγώ τα έχασα τελείως. Ο καλύτερος φίλος του παιδιού μου, μου είπε “πάρε το πρώτο αεροπλάνο και έλα” Του ζήτησα να μου πει αν ο Στέφανος είναι ζωντανός ή νεκρός και μου είπε “ούτε το ένα, ούτε το άλλο, είναι ζωντανός-νεκρός με μηχανική υποστήριξη”», είπε η κυρία Τσιγκριμάνη, περιγράφοντας το τραγικό ατύχημα του παιδιού της.

«Όταν τον είδα στο νοσοκομείο, ήταν πολύ πρησμένος. Είχα πάρει μια μικρή εικόνα της παναγίας, την έβαλα δίπλα του, της ζήτησα να τον βοηθήσει και του είπα σ’ αγαπώ», πρόσθεσε η ίδια .

Μέσα στον πόνο της, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της, χαρίζοντας ζωή σε 4 ανθρώπους. Αυτή την κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς, την είχε επαναλάβει η κυρία Τσιγκριμάνη και στο παρελθόν, όταν δώρισε τα μάτια της μητέρας της

H ίδια βραβεύτηκε για την προσφορά της, έγραψε γράμματα στους δότες και συναντήθηκε με κάποιους από αυτούς και όπως είπε, ήταν συγκλονιστικό να ακούει την καρδιά του παιδιού της σε άλλο άνθρωπο.

«Δεν έχει φύγει ο Στέφανος, ζει πίσω από αυτούς τους ανθρώπους. Τον ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, να μας προστατεύει και τον αγαπώ», είπε αναφερόμενη στο παιδί της, με δάκρυα στα μάτια. 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top