Για τρία ολόκληρα χρόνια ο Τζον Ελίνσκι από τη Φλόριντα ζούσε μέσα σε ένα χαρτόκουτο στο δρόμο, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όμως χάρη σε έναν αστυνομικό άλλαξε όλη του η ζωή, αφού θυμήθηκε ότι διατηρούσε έναν ξεχασμένο τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο κάθε χρόνο έμπαινε ένα επίδομα βοήθειας από το κράτος, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια που δεν τον χρησιμοποιούσε να έχει μαζευτεί ένα ικανοποιητικό ποσό.

Τη μνήμη του Ελίνσκι βοήθησε ο αστυνομικός Ντάνιελ ΜακΝτόναλντ, ο οποίος κάποια στιγμή τον πλησίασε στο δρόμο και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, έκπληκτοι και οι δύο, συνειδητοποίησαν ότι έχει τελικά χρήματα στην τράπεζα και δεν χρειάζεται πλέον να μένει στο δρόμο.

«Η αστυνομία υπάρχει και για να βοηθά ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έτσι, από την αρχή ήμουν πρόθυμος να βοηθήσω τον Τζον και να τον κάνω να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Χάρη στα λεφτά που έχει στην τράπεζα θα μπορεί σε λίγο καιρό να έχει ένα σπιτάκι και δεν θα χρειαστεί να ξαναβγεί στον δρόμο και να ζητιανεύει για ένα πιάτο φαγητό. Με τη βοήθεια του κράτους, θα βρεθεί και μια δουλειά για αυτόν και σίγουρα το μέλλον του θα είναι αισιόδοξο», είπε ο αστυνομικός.

Tags: