Όποιος λέει ότι δεν υπάρχει ο απόλυτος, κεραυνοβόλος έρωτας, θα αναθεωρήσει διαβάζοντας την ιστορία της 25χρονης πριγκίπισσας Μάκο της Ιαπωνίας και του «κοινού θνητού» συντρόφου της.

Ο γάμος με κάποιον που δεν προέρχεται από βασιλική οικογένεια είναι απαγορευτικός στην Ιαπωνία και στερεί στον γαλαζοαίματο που θα υποκύψει κάθε βασιλικό δικαίωμα.  

Η 25χρονη Μάκο είναι εγγονή του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ακιχίτο. Ερωτεύτηκε, όμως, έναν κοινό θνητό, τον 25χρονο Κέι Κομούρο. Ο Κέι είναι βιολιστής, σκιέρ, σέρφερ, πολύ καλός μάγειρας και παλεύει να προωθήσει τον τουρισμό στις παραλίες της επαρχίας Καναγκάουα. Τον φωνάζουν, μάλιστα, «Πρίγκιπα της Θάλασσας», ενώ έχει αποφοιτήσει από το Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Για τη Μάκο δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα, καθώς η αυτοκρατορική οικογένεια κλείνει τις πόρτες της στα φλας των φωτογράφων. Γνωρίζουμε μόνο ότι έχει σπουδάσει στο Εδιμβούργο και, μάλιστα, είναι κάτοχος και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

 

O 25χρονος αγαπημένος της Μάκο

Η Μάκο  δεν θα γινόταν ποτέ αυτοκράτειρα, καθώς η διαδοχή επιτρέπεται μόνο σε άντρες, θα είχε, όμως, πολλά προνόμια και, φυσικά, τον τίτλο της. Προκειμένου, όμως, να παντρευτεί τον αγαπημένο της Κέι, απαρνήθηκε τα πάντα και είναι έτοιμη να γίνει και εκείνη μια «κοινή θνητή».

Ο Κέι και η Μάκο γνωρίστηκαν στο Τόκιο, σε ένα εστιατόριο, όπου πραγματοποιούνταν μια φοιτητική συνάντηση, πριν από 5 χρόνια. Αν και δεν είναι γαλαζοαίματος, ο Κέι έχει κερδίσει τη συμπάθεια των πεθερικών του, που συμφωνούν με την επιλογή της κόρης τους.

Την έγκρισή του μένει να δώσει ο 83χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο.


 


 

 

Tags: