Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η ιστορία της Ελένης Μπεριστάιν, μιας Ελληνίδας μετανάστριας. Ο λόγος είναι ότι η γυναίκα ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δεν γνώριζε, όμως, ότι θύμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του θα έπεφτε ο ίδιος της ο σύζυγος.

Η Ελένη έφυγε από την Ελλάδα πριν από 16 χρόνια κι εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Γνώρισε τον άντρα της ζωής της, τον Ρομπέρτο, το 1998. Ο Ρομπέρτο είναι από το Μεξικό και είχε εισέλθει παράτυπα στη χώρα.

Μέχρι σήμερα, ο Ρομπέρτο δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νομιμοποίηση της παραμονής του στις ΗΠΑ, είχε, όμως ανοίξει το δικό του εστιατόριο, απασχολώντας 20 άτομα στην Ιντιάνα. Όπως περιγράφουν οι φίλοι του στην εκπομπή 60 minutes του CBS, ο άνδρας έχει λευκό ποινικό μητρώο, έχει 3 παιδιά και λατρεύει τις ΗΠΑ.

Οι φίλοι και υποστηρικτές του Ρομπέρτο μιλούν στο CBS 

Η αντιμεταναστευτική, όμως, πολιτική του Τραμπ εντόπισε τον Ρομπέρτο και τον απέλασε. Αρχικά, οι δικηγόροι του κατέθεσαν προτάσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, μήπως και καταφέρουν να παραμείνει ο άντρας στο σπίτι του, τελικά, όμως, ο Ρομπέρτο οδηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού κι απελάθηκε.

Ο Ρομπέρτο στο καταφύγιο όπου παρέμεινε για λίγο καιρό πριν την απέλασή του 

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε την Ελένη γιατί ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ. Εκείνη απάντησε ότι πίστευε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανανέωνε την οικονομία της χώρας και δεν πίστευε ότι θα έδιωχνε όλους τους μετανάστες, αλλά μόνο τους «κακούς».

Τα 3 παιδιά του, Δημήτρης, Τζάζμιν και Μαρία, μιλούν στο CBS

Οι δικηγόροι του Ρομπέρτο σκοπεύουν να υποβάλλουν αίτηση για την επαναφορά του στις ΗΠΑ, όμως για 2 ή 3 χρόνια. Αν δεν εγκριθεί η αίτηση, θα του απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ για 10 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ είχε απαγορέψει την είσοδο μεταναστών από 7 μουσουλμανικές χώρες που θεωρούσε «επικίνδυνες». Προς το παρόν, έχουν απελαθεί πάνω από 20.000 μετανάστες, που δεν διέθεταν άδειες παραμονής.

Tags: