Καλωδιωμένος σαν…. πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών για 8 ολόκληρους μήνες ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί το βράδυ της Δευτέρας στο δίκτυο TF1, με τίτλο «Εμανουέλ Μακρόν, τα παρασκήνια μιας νίκης».

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας δέχτηκε να φορά μόνιμα ένα μικρόφωνο στη γραβάτα και ο σκηνοθέτης Γιαν Λ’Ενορέ να γίνει σκιά του για 200 μέρες, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Και τι δεν περιλαμβάνει το … υλικό! Σκηνικά έντασης και τρελού γέλιου, συναντήσεις, κρίσιμα ραντεβού, μετακινήσεις, προετοιμασίες συγκεντρώσεων, αντιδράσεις σε καθοριστικές στιγμές της εκστρατείας, και φυσικά σκηνές με τη σύζυγο του Μπριζίτ.

«Η προϋπόθεση ήταν να μην κλείσει ποτέ την πόρτα για ό,τι αφορούσε στην εκστρατεία. Δέχτηκε. Και ξέχασε την κάμερα. Ουδέποτε έσβησε το μικρόφωνο, εκτός από τις στιγμές της προσωπικής του ζωής», είπε η Ζιστίν Πλανσόν, μία από τις επικεφαλής της Troisieme Oeil Productions, που ήταν συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ με την εταιρία οπτικοακουστικών παραγωγών Black Dynamite.

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών, εμφανίζεται ένας απίστευτα ψύχραιμος και ήρεμος Μακρόν ακόμη και σε καταστάσεις πολύ δύσκολες, κατά την διάρκεια της εκστρατείας του. Δίπλα του οι συνεργάτες του, νέοι σε ηλικία τους οποίους, ο νέος πρόεδρος αποκαλεί «παιδιά» και τους θεωρεί «οικογένεια» του.

Το κλίμα στο αρχηγείο του Μακρόν ήταν ιδιαίτερα καλό όταν αποχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ και δεν διεκδίκησε δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά και όταν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος, και να στηρίξει τον Εμανουέλ.

Ο Μακρόν παρέμενε απερίσπαστος και αισιόδοξος, ακόμη και όταν τα λεγόμενά του προκαλούσαν αντιπαράθεση. Αν και οι σύμβουλοι του είχαν άγχος, εκείνος αστειευόταν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι από χθες Κυριακή ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς κέρδισε καθαρά την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο. Ο 39χρονος κεντρώος πολιτικός συγκέντρωσε το 66,1% έναντι του 33,9% της Λεπέν, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Tags: