Ήταν 5 Μαΐου του 2010. Εργαζόμενοι και συνδικάτα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας αντιδρώντας στο πρώτο μνημόνιο, σε μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Μέσα από το πλήθος που διαμαρτυρόταν για τα οικονομικά μέτρα, ξεπήδησε ξαφνικά μια ομάδα 12 κουκουλοφόρων, σύμφωνα με το βούλευμα των δικαστών, οι οποίοι κατευθύνθηκαν MARFIN προς το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» και το υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου 23. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα στο κτίριο. Στο εσωτερικό της τράπεζας βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 8 υπάλληλοι. Κάποιοι από αυτούς αμέσως μετά την επίθεση καλούσαν γνωστά τους πρόσωπα για τους «αποχαιρετίσουν», ενώ προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι και να πηδήξουν, ώστε να σωθούν από την φωτιά και τους καπνούς. Οι 5 από αυτούς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το φλεγόμενο κτίριο, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα. Όμως τρείς νέοι άνθρωποι και ένα αγέννητο παιδί έχασαν άδικα της ζωή την ζωή τους.

Η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), ο Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών) και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών), η οποία ήταν έγκυος, ήταν τα θύματα αυτής της θανατηφόρας επίθεσης. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, τα αίτια του θανάτου των τριών ανθρώπων ήταν η εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων.

Εκείνη την ημέρα, πολλά αυτοκίνητα κάηκαν και πολλά κτίρια υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Όμως η πραγματική τραγωδία έλαβε χώρα στο κτίριο της οδού Σταδίου 23…