Ένα νέο βιβλίο βουτά στα άδυτα της ζωής του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αποκαλύπτοντας ότι ο αγαπημένος πρόεδρος των Αμερικανών είχε ζητήσει από μια άλλη γυναίκα να τον παντρευτεί. Αυτό συνέβη λίγο καιρό πριν γνωρίσει την μετέπειτα σύζυγό του, Μισέλ, σύμφωνα με το βιβλίο.

Βασικός άξονας του βιβλίου είναι η αφοσίωση του Μπάρακ Ομπάμα στο να γίνει επιτυχημένος πολιτικός, αλλά και οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του.

Η Washington Post αναφέρει ότι στο βιβλίο αποκαλύπτεται για πρώτη φορά η σχέση του Μπάρακ με την Σέιλα Μιγιόσι Τζάγκερ, καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε κι αγαπήθηκε στο Σικάγο, όταν ήταν και οι δύο γύρω στα 20. Η Τζάγκερ έχει καταγωγή από την Ολλανδία και την Ιαπωνία, ενώ σπούδασε ανθρωπολόγος –όπως ακριβώς και η παραλίγο πεθερά της, η μητέρα του Ομπάμα.

«Τον χειμώνα του ’86 επισκεφτήκαμε τους γονείς μου. Τότε μου ζήτησε να τον παντρευτώ» είπε η Τζάγκερ στον συγγραφέα του βιβλίου, Ντέιβιντ Γκάροου. Οι γονείς της δεν ήθελαν αυτόν τον γάμο, σύμφωνα με το βιβλίο, επειδή πίστευαν ότι η κόρη τους ήταν πολύ νέα. 

Τότε ήταν που ο Ομπάμα έγινε ξαφνικά πιο φιλόδοξος και έβαλε στόχο την προεδρία των ΗΠΑ. Όμως οι φυλετικές διαφορές και η πολιτική είχανρίξει ήδη τα δίχτυα τους στη σχέση των δυο νέων. «Ο Μπάρακ βασανιζόταν από το κεντρικό θέμα της ζωής του: την ταυτότητά του» εξηγεί στο βιβλίο η Τζάγκερ. «Η ταυτότητά του ήταν που τον έκανε να ριχτεί στον πολιτικό στίβο».

Το ζευγάρι δεν άργησε να χωρίσει, μετά την άρνηση της Τζάγκερ να παντρευτεί τον τότε σύντροφό της. Αν και ο Ομπάμα την παρακαλούσε να τον ακολουθήσει στο Χάρβαρντ, όπου θα σπούδαζε, εκείνη δεν ήθελε. Η σχέση κατέρρεε. Η Τζάγκερ, όπως υποστηρίζει στο βιβλίο, αρνούνταν γιατί έβλεπε ότι η πράξη αυτή του Μπάρακ πήγαζε από τη θλίψη του, όχι από την αγάπη του για εκείνη.

Εκείνος, χωρίς να χάσει χρόνο, γνώρισε λίγο μετά τη Μισέλ Ρόμπινσον, στο δικηγορικό γραφείο που εργαζόταν εκείνη. Βέβαια, η Τζάγκερ έκανε δυναμική επιστροφή, πηγαίνοντας, τελικά, στο Χάρβαρντ με υποτροφία. Ομπάμα και Τζάγκερ βλέπονταν κρυφά, όσο η σχέση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τη Μισέλ εξελισσόταν. Η ίδια η «πέτρα του σκανδάλου» επιβεβαιώνει το γεγονός, λέγοντας απλά ότι ένιωθε άσχημα.

Ακόμα κι όταν ο Μπάρακ Ομπάμα παντρεύτηκε τη νεαρή τότε δικηγόρο Μισέλ, με την οποία παραμένει παντρεμένος μέχρι σήμερα, έχοντας δύο υπέροχες κόρες, δεν ξέγραψε εντελώς τη Τζάγκερ. Το παράνομο ζευγάρι αντάλλασσε περιστασιακά γράμματα και τηλέφωνα, όταν προέκυπτε κάποιο σοβαρό θέμα.  

Tags: