Γεμάτη ανατροπές και…  νοστιμιά είναι η ιστορία της Ιωάννας Γερδούκη!

Η 24χρονη κοπέλα, μετά από πολλές δυσκολίες, κατάφερε να κάνει διάσημο το σουβλάκι στο Λονδίνο.

Όλα ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια, όταν η Ιωάννα αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα, μεταναστεύοντας στη Βρετανία για μια καλύτερη ζωή. Λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό, σπούδαζε Διοίκηση Επιχειρήσεων, ωστόσο ο θάνατος του πατέρας της, έφερε ανατροπές στα αρχικά σχέδια της. Εκείνη και ο αδελφός της, έπρεπε να βοηθήσουν τη μητέρα τους, αλλά και να ξεπληρώσουν κάποια χρέη που είχε αφήσει ο πατέρας της. 

Η Ιωάννα πριν φύγει στο Λονδίνο έκανε ταχύρυθμα μαθήματα... κομμωτικής. Φτάνοντας στην βρετανική πρωτεύουσα, εργάστηκε σε κομμωτήριο. Εργαζόταν 12 ώρες τη μέρα για 25 λίρες, έτρωγε κάθε μέρα φακές και έμενε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Η ίδια βρήκε και δεύτερη δουλειά, ωστόσο η ευκαιρία βρέθηκε όταν μπήκε στη ζωή της ένας Κύπριος επιχειρηματίας, με τον οποίο άνοιξαν μαζί εστιατόριο.  Όταν το εστιατόριο πουλήθηκε τα δύο αδέλφια έφτιαξαν με τα χρήματα ελληνικό σουβλατζίδικο.

Το greek souvlaki  κάνει θραύση στο Λονδίνο. Πολλοί επώνυμοι λάτρεις του φαγητού το επισκέπτονται και ένας από αυτούς είναι και ο Αντώνης Ρέμος. Στόχος των παιδιών το μαγαζί τους να γίνει αλυσίδα.

Σήμερα η Ιωάννα ζει το όνειρο της σε μια χώρα που όπως λέει της προσφέρει ένα φωτεινό μέλλον.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Έπρεπε να παρατήσω τη σχολή για να βγάλω χρήματα. Πήγα σε σχολή μακιγιάζ. Έφυγα στο εξωτερικό και ακολούθησα το δρόμο μου. Δούλεψα σε κομμωτήρια και όταν είδα ότι δεν πληρώνομαι έτσι όπως θα έπρεπε, έκανα δύο δουλειές. Σε ένα από τα εστιατόρια που δούλευα, μου πρότειναν να γίνω μέτοχος με μικρό ποσοστό και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Κάποια στιγμή πούλησα το μερίδιο μου και ανοίξαμε το σουβλατζίδικο», είπε μεταξύ άλλων η κοπέλα

«Ο θάνατος του πατέρα μου ήταν κάτι απρόσμενο. Μας στήριξε η μαμά, και τώρα είναι χαρούμενη που μας βλέπει να τα πηγαίνουμε καλά. Σίγουρα θα μας ήθελε να είμαστε όλοι μαζί στην Αθήνα, αλλά… », πρόσθεσε.

Στόχος της όπως είπε είναι «να επεκταθούμε».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ 

Tags: