Ας το παραδεχτούμε, όλοι μας, ακόμα κι ως ενήλικες, χαιρόμαστε πολύ βλέποντας τη Μίνι Μάους. Στην περίπτωση αυτής της γυναίκας, όμως, το συναίσθημα αλλάζει.

Πρόκειται για την 70χρονη Γιν Πίτζι, που μένει στην πόλη Τζινάν της Κίνας. Η γυναίκα αναγκάζεται να ντύνεται με τη στολή της Μίνι Μάους κάθε μέρα και να φωτογραφίζεται με παιδάκια. Κάθε φωτογραφία της χρεώνεται από 11 έως 55 πένες. Ο λόγος είναι ότι θέλει να βοηθήσει τη νύφη της, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η νύφη της, η Γουάνγκ Χάι Μέι, βρίσκεται σε κώμα εδώ και 50 μέρες.

Ο γιος της Πίτζι έχει μια σοβαρή πάθηση στην καρδιά και, λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που παίρνει, δεν μπορεί να εργαστεί. Η Πίτζι, λοιπόν, αναγκάζεται να φωτογραφίζεται ως Μίνι και όσα λεφτά παίρνει, τα δίνει για τη νοσηλεία της νύφης της. Η οικογένεια είναι πια στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. 

Πριν το τροχαίο, η νύφη της δούλευε σε αγροκτήματα, αλλά έκανε, επιπλεόν, οποιοδήποτε επάγγελμα επέτρεπε στην οικογένειά της να ζει αξιοπρεπώς. Τώρα που χτύπησε τόσο σοβαρά, δεν υπάρχει άλλο εισόδημα, όπως λέει η ίδια. Η 70χρονη γυναίκα δανείστηκε τη στολή από τον γιο μιας φίλης της και πλέον, εργάζεται σκληρά για να επιβιώσει και να σώσει τα παιδιά της.

Πίσω από το χαρούμενο και γελαστό πρόσωπο του αγαπημένου μας καρτούν, κρύβεται μια πολύ θλιμμένη γυναίκα, που πασχίζει να τα βγάλει πέρα, με τεράστιο βάρος στην πλάτη της. Οι συνθήκες διαβίωσης στην πόλη Τζινάν είναι ιδιαίτερα δύσκολες, με τη θερμοκρασία να έχει αυξηθεί και την Πίτζι να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να εργάζεται σε εξωτερικό χώρο και με τόσο «βαριά» και ζεστή στολή. Χρειάζεται, λοιπόν, τακτικά διαλείμματα για να παίρνει ανάσες και να ξεκουράζεται, καθώς γίνεται μούσκεμα στον ιδρώτα.

 

 

Tags: