Ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος, ο συμπαθητικός ιερέας της Αρχιεπισκοπής μιλά τη γλώσσα των νέων, αγγίζει τη ψυχή των ανθρώπων, γράφει βιβλία και συγκινεί με τα λόγια του, όποτε μιλάει.

Ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα  social media, καθώς υπήρξε για 20 χρόνια καθηγητής σε λύκειο και επικοινωνεί ιδιαίτερα με τους νέους, έδωσε μια συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή, «Αλήθειες με τη Ζήνα», λίγες ημέρες πριν το Πάσχα. 

Την Μεγάλη Τρίτη, μεταδώσαμε στο star.gr, το πρώτο μέρος της συνέντευξης, όπου ο δημοφιλής ιερέας μίλησε για τα θαύματα, τις αμαρτίες και τον Ιησού, ενώ σήμερα Μεγάλη Τετάρτη παρουσιάζουμε το δεύτερο και τελευταίο μέρος της κουβέντας που είχε η κυρία Ζήνα Κουτσελίνη με τον χαρισματικό άνθρωπο, πατέρα Ανδρέα Κονάνο και αφορά στις σχέσεις, τον γάμο και τα παιδιά

ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΙΕΡΕΑ 

Για τις σχέσεις και τον έρωτα 

«Όποιος ερωτευτεί και πληγωθεί περνάει μεγάλο σταυρό», είπε πατέρας Ανδρέας Κονάνος, τονίζοντας ότι θα πρέπει μια σχέση για να ευδοκιμήσει να έχει ελευθερία! 

«Στη σχέση δεν πρέπει να γίνει απορρόφηση του άλλου και απόλυτη επένδυση στον άλλον.Η σχέση θέλει ανάσα, αναπνοή», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ωραία σχέση, αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας. 

«Πριν σχετιστείς με κάποιον, πρέπει να σχετιστείς πρώτα με τον εαυτό σου και να τον αγαπάς», ανέφερε, παραδεχόμενος ότι ο έρωτας μπορεί να μας τσακίσει αν δεν είμαστε δυνατοί σαν χαρακτήρες. 

«Ο έρωτας τρώει, διαλύει τον άλλον. Αν δεν έχεις δική σου δυναμική να αντέξεις στη σχέση, αρχίζει ο άλλος και πιέζεται», είπε  και πρόσθεσε «Ο έρωτας είναι μεγάλη υπόθεση, ετοιμάσου για να το ζήσεις»

Για το γάμο και την απιστία

«Αν είσαι χορτάτος δεν κάνεις απιστία, όταν ο γάμος τρέφεται ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά δεν θα λοξοκοιτάξεις», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τον γάμο και τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Τίποτα πλέον δεν είναι σίγουρο σήμερα. Όταν παντρεύεσαι, δεν σημαίνει ότι κλειδώνει κάτι», πρόσθεσε, ενώ μοιράστηκε με τους τηλεθεατές ιστορίες ζευγαριών, που αν και παντρεμένα δεν νιώθουν ευτυχισμένα και δεμένα.

«Υπάρχουν γάμοι που οι άνθρωποι νιώθουν ότι ζουν μοναχική ζωή», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος ότι «ο γάμος είναι πολύ δύσκολο πράγμα.Ο παντρεμένος τρέχει και στα πόδια του έχει αλυσίδες».

Για τις σεξουαλικές σχέσεις

«Πολλές κοπέλες τα δίνουν όλα για να γίνουν όμορφες και στο τέλος δεν εισπράττουν αυτό που ήθελαν» , ανέφερε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την ευκολία με την οποία συνάπτουν σεξουαλικές σχέσεις μικρά και μεγαλύτερα κορίτσια .

«Ο έρωτας δεν είναι μόνο η πράξη που κρατάει λίγα λεπτά, το θέμα είναι το μετά», τόνισε .

Για την οικογένεια και τα παιδιά

«Έχει μεγάλη σημασία η οικογένεια και το πώς έχει μεγαλώσει κάποιος», είπε μεταξύ άλλων ο ιερέας, αναφερόμενος στον χαρακτήρα και τις πράξεις των ενηλίκων απέναντι στη ζωή και στον έρωτα.

«Ο άντρας ψάχνει να παντρευτεί ένα αντίγραφο της μάνας του», αποκάλυψε ο ιερέας, ενώ αναφερόμενος στα παιδιά, υποστήριξε πως «όταν γεννιέται ένα παιδί είναι ιερή πράξη, όπως και ο τρόπος που το μεγαλώνεις».

Αναφερόμενος στα παιδιά που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις στο σπίτι με την οικογένεια τους, βλέποντας τους γονείς τους να καυγαδίζουν, ο ιερέας υποστήριξε πως «το παιδί συσσωρεύει πόνο, πληγές και τραύματα».

Ο ίδιος τόνισε την σημασία που έχει η αγάπη για τα παιδιά.

«Αν ένα παιδί πεινάει για φαγητό, αλλά οι γονείς του το γεμίσουν με αγάπη, τότε θα τα καταφέρει στη ζωή του», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star 

Tags: