Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι φωτογραφίες ενός κοριτσιού που υπερασπίστηκε μια άλλη γυναίκα με… χαμόγελο!

Σύμφωνα με το το BBC, η Saffiyah Khan δεν δίστασε να βάλει μπροστά το σώμα της, όταν είδε πως περίπου 25 άντρες (μέλη του ακροδεξιού κόμματος EDL) είχαν περικυκλώσει μια άλλη γυναίκα, μόνο και μόνο επειδή φορούσε χιτζάμπ!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η Saffiyah με περίσσειο θάρρος, στάθηκε μπροστά από τον εξαγριωμένο Ian Crossland, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος English Defence League και απλά… του χαμογέλασε περιφρονητικά, φωνάζοντας «Ισλαμοφοβία» προς τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους.

Να σημειώσουμε, πως η Khan δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, ωστόσο όταν είδε την ανυπεράσπιστη γυναίκα να έχει περικυκλωθεί από τους φασίστες και να μην την προστατεύουν ούτε οι αστυνομικοί, αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Οι διαδηλωτές ακόμα πιο εξαγριωμένοι μετά από αυτή της την κίνηση, συγκεντρώθηκαν γύρω της και άρχισαν να της φωνάζουν απειλητικά.

Τις σκηνές κατέγραψε φωτογράφος του Press Association και πλέον κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Να αναφέρουμε, πως η Khan έχει γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει καταγωγή από το Πακιστάν και τη Βοσνία.

Μετά το παραπάνω περιστατικό, η ίδια δήλωσε πως «δεν φοβήθηκα καθόλου. βαλε το δάχτυλό του μπροστά στο πρόσωπό μου και ήταν πολύ επιθετικός. Ένας αστυνομικός πλησίασε και αμέσως πήρε το δάχτυλό του από το πρόσωπό μου. Δεν θα είχα απαντήσει βίαια....».

Το EDL από τη μεριά του, μέσω Facebook ισχυρίστηκε πως:

«Μένω αρκετά ήρεμη σε αυτές τις καταστάσεις. Ήξερα ότι προσπαθούσε να με προκαλέσει, αλλά εγώ δεν θα το έκανα. Απλά έμεινα μπροστά του», αναφέρει η νεαρή από το Μπέρμιγχαμ. «Έχω χάσει την ανωνυμία μου, λόγω της εικόνας, αλλά συνολικά άξιζε τον κόπο. Αν και μάλλον πλέον με έχουν στοχοποιήσει, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολλοί άνθρωποι θα ήταν τόσο υποστηρικτικοί, γι 'αυτό άξιζε τον κόπο».

 

Tags: