Ένας Σύρος επιχειρηματίας, ο Μάτζι Ντουμάτο, πέρασε όλη του τη ζωή με χλιδή, πλούτη και άνεση. Ξαφνικά, όμως, τράκαρε με το αξίας 16.000 ευρώ αυτοκίνητό του και άλλαξε όλη του την κοσμοθεωρία.

Η εμπλοκή του στο τροχαίο αυτό είχε ως συνέπεια ο Ντουμάτο να περάσει καιρό στη φυλακή. Όσο ήταν κρατούμενος, αποφάσισε να επαναξιολογήσει τη ζωή του. Έτσι, μόλις αποφυλακίστηκε, ταξίδεψε μέχρι τη Βραζιλία, όπου συνάντησε τη Μιλένα, τη γυναίκα που τον αγάπησε, τον άλλαξε και τον έκανε στοργικό φιλάνθρωπο, τη γυναίκα που, αργότερα, έγινε η σύζυγός του.

Η γυναίκα αυτή ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει καρκίνο του μαστού και έπρεπε να κάνει διπλή μαστεκτομή και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών. Τότε, ο γεννημένος στη Δαμασκό και μεγαλωμένος στη Βραζιλία και το Ντουμπάι Ντουμάτο στήριξε όλον της τον αγώνα, ξοδεύοντας 700.000 δολάρια για τη θεραπεία της, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μετά από την περιπέτεια αυτή του ζευγαριού, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να δώσει όλη του την περιουσία, ύψους 3 εκ. ευρώ, σε ιατρικούς και φιλανθρωπικούς λογαριασμούς. Χρηματοδότησε, μάλιστα, ένα κέντρο πρόληψης του καρκίνου στη Βραζιλία, ενώ ένα μέρος των χρημάτων πέρασε στις οικογένειες των καρκινοπαθών, με στόχο να διευκολύνει τον αγώνα τους.

  

Το ερωτευμένο ζευγάρι ζει σήμερα στο βαν του ή στο εστιατόριο που διατηρεί. Ο Μάτζι και η Μιλένα πλέον φορούν παλιά και φτηνά ρούχα και δεν ενδιαφέρονται για τη χλιδή του παρελθόντος. «Βασικά, έδωσα όλα τα χρήματά μου πια. Όταν έφυγα από το Ντουμπάι είχα περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια. Το ένα το χρησιμοποίησα στην ιδιοκτησία και τα άλλα δύο στους λογαριασμούς του νοσοκομείου για τον καρκίνο της συζύγου μου και για όγκο στον εγκέφαλο του αδελφού της που είναι ακόμα στο νοσοκομείο» δήλωσε ο ίδιος.


 

«Ο θεράπων ιατρός της Μιλένα είχε στο μυαλό τη δημιουργία ενός κέντρου πρόληψης του καρκίνου και το παρακείμενο ακίνητο ήταν διαθέσιμο. Αγόρασα τη γη και η συμφωνία μου ήταν ότι το 50% των εσόδων του κέντρου πρόληψης του καρκίνου θα πήγαινε για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις θεραπείες. Έχουμε περίπου εννέα ιδιόκτητες μονάδες. Όλα έχουν απίστευτες ιστορίες. Δεν έχουν μετατραπεί όλα σε κέντρα. Το δικό μας κέντρο πρόληψης του καρκίνου θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017. Έχουμε το θεραπευτικό κέντρο που λειτουργεί ήδη. Αγοράσαμε ένα σπίτι δίπλα σε ένα νοσοκομείο λευχαιμίας, όπου η γυναίκα μου υποβλήθηκε σε θεραπεία. Έχουμε τοποθετήσει 32 κρεβάτια και προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για τα μέλη της οικογένειας των ασθενών του νοσοκομείου» πρόσθεσε ο Σύρος επιχειρηματίας.


«Πολλοί άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό και δεν έχουν πού να κοιμηθούν. Έχω ένα αγρόκτημα-καφέ στον Παναμά και το υπόλοιπο είναι μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία εισοδήματος για να πηγαίνει στα κέντρα και να πληρώνουν για τους λογαριασμούς του νοσοκομείου για τον αδελφό της, ο οποίος είναι άρρωστος τώρα» εξηγεί, φανερά ήρεμος και περήφανος για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στη ζωή του.
 

 

 

 

Tags: