Ένας Φιλιππινέζος ψαράς, ο Ρολάντο Ομόνγκος, κατάφερε να επιβιώσει 56 ολόκληρες ημέρες στη θάλασσα, σε μια ακυβέρνητη βάρκα και να γυρίσει για να πει την ιστορία του.

Τον Ιανουάριο, εξαιτίας μιας καταιγίδας, η βάρκα στην οποία ο 21χρονος ψαράς επέβαινε, μαζί με τον θείο του, απομακρύνθηκε από το αλιευτικό τους σκάφος. Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με τη μητέρα του 21χρονου, Ροζαλί, έμειναν χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα και χωρίς εξοπλισμό ψαρέματος.

Ο Ρολάντο κατάφερε να επιβιώσει, πίνοντας το νερό της βροχής. Ο θείος του, όμως, δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον ανιψιό του.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε αδύναμος και καταβεβλημένος, μέσα σε μια ακυβέρνητη λέμβο, χωρίς προμήθειες. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Ραμπαούλ, νήσο της Νέας Βρετανίας, ώστε να υποβληθεί αμέσως σε ιατρικές εξετάσεις.

«Ο Ρολάντο μου είπε ότι είχαν χάσει την φωνή τους σε διάστημα μίας εβδομάδας κι ότι ο αδελφός μου πέθανε μετά. Ο γιος μου είπε ότι έκλαψε αλλά δεν έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του» είπε συντετριμμένη η 40χρονη μητέρα του.

«Μου είπε ότι δεν πέταξε στην θάλασσα τη σορό του θείου του στην περίπτωση που κάποιο σκάφος τους έβρισκε όμως τελικά την έριξε στο νερό ότι άρχισε να νιώθει άσχημα» συμπλήρωσε. «Υπέφεραν από πείνα και δίψα, υπέστησαν εγκαύματα από τον ήλιο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το αλιευτικό σκάφος των δυο αντρών επέστρεψε στο λιμάνι, μετά την καταιγίδα, χωρίς τον Ρολάντο και τον θείο του, η οικογένειά τους έχασε κάθε ελπίδα. Η επιστροφή, λοιπόν, του 21χρονου ήταν μια υπέροχη έκπληξη! «Είναι δύσκολο να αποδεχθούμε τον θάνατο του αδελφού μου, όμως νιώθουμε χαρά, καθώς ο γιος μου είναι ζωντανός» πρόσθεσε η μητέρα του Ρολάντο.
 

Tags: