Ανακαλύφθηκαν χειρόγραφες επιστολές που είχε στείλει η πριγκίπισσα Νταϊάνα στη γραμματέα της, Τζέιν Πάρσον. Οι επιστολές δίνουν στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή της αγαπημένης πριγκίπισσας και τον γάμο της με τον Κάρολο, που έμεινε στην ιστορία ως «ο γάμος του αιώνα».

Μια από τις επιστολές έχει ημερομηνία 15 Αυγούστου 1981 (ο γάμος τους είχε πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου του ίδιου έτους). Η πριγκίπισσα γράφει ότι «αυτός ο μήνας του μέλιτος είναι μία τέλεια ευκαιρία για να ανακτήσουμε τον χαμένο ύπνο», αναφερόμενη στο ταξίδι τους για τον μήνα του μέλιτος στο γιοτ τους, υπονοώντας ότι ο Κάρολος ήταν ήδη απόμακρος απέναντί της. Ο δε πρίγκιπας είχε δηλώσει ότι ο γάμος τους είχε κανονισθεί από άλλους κι ότι το ζευγάρι δεν ήθελε να εμφανιστεί στην τελετή.

Οι επιστολές μαρτυρούν την καλοσύνη της πριγκίπισσας Νταϊάνα προς το προσωπικό της. Αντλούμε την πληροφορία ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο γιος της, έλαβε 4.500 δώρα στην πρώτα του γενέθλια, ενώ οι «κυρίες της Νταϊάνας» απέστειλαν 24.000 ευχαριστήριες επιστολές. Σε ένα γράμμα της, μάλιστα, η Νταϊάνα, θέλοντας να είναι σίγουρη ότι το προσωπικό της δεν κουράζεται περισσότερο από τη γέννηση του γιου της, γράφει ότι «ξέρω ότι βρίσκεστε κάτω από ένα βουνό επιστολών... μην απελπίζεστε, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη βασιλική γέννα, έως ότου ξεκουρασθώ για πολύ καιρό». Στην ίδια επιστολή, αναγράφεται κι ένα μήνυμα του Καρόλου, που ζητάει συγγνώμη για την επιπλέον εργασία που ανατέθηκε στους εργαζόμενους, με τη γέννηση του Ουίλιαμ.

Σε άλλη επιστολή, στην επιστροφή της από την Αυστραλία, η Νταϊάνα γράφει ότι ανυπομονεί να δει τον γιο της κι ότι τα ταξίδια που την αναγκάζουν να αποχωριστεί τον Ουίλιαμ την κουράζουν, καθώς θέλει να συγκεντρωθεί στην οικογενειακή της ζωή.

Η αλληλογραφία της πριγκίπισσας με τη γραμματέα της συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούλιο του 1983. Οι 25 επιστολές της θα δημοπρατηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο στο Γκλοστερσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας. Τις επιστολές θα συνοδεύουν χριστουγεννιάτικες κάρτες, δώρα γάμου, φωτογραφίες και προσκλήσεις για τις βασιλικές εκδηλώσεις.

 

Tags: