Ραγίζει καρδιές η συγκινητική ιστορία του «Χάτσικο» από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο σκύλος που θα δείτε τόσο στο video όσο και στις φωτογραφίες, πηγαίνει επί ΕΠΤΑ ολόκληρα χρόνια ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ σε σούπερ-μάρκετ στην περιοχή των Πατελών, περιμένουντας το αφεντικό του που έχει «φύγει» από τη ζωή.

Όπως διαβάζουμε στο neakriti, καθημερινά, από νωρίς το πρωί, εμφανίζεται στην είσοδο σούπερ μάρκετ όπου και παραμένει μέχρι το βράδυ, αποχωρώντας θλιμμένο από το σημείο και επιστρέφοντας στο σπίτι που διέμενε το αφεντικό του και με την ελπίδα να τον ξαναδεί.

Σύμφωνα με τους περίοικους, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος πήγαινε για ψώνια, πέθανε από ανακοπή.

Από τότε μέχρι σήμερα, το σκυλί που τον συνόδευε, κάνει κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο.Μάταια όμως.

Μιλώντας μάλιστα στο Ράδιο Κρήτη, ο κύριος Παναγιώτης Φούντας, κάτοικος της περιοχής, είπε πως ο σκύλος, που είναι μεγάλης ηλικίας, «κάθεται ή κάνει βόλτες γύρω από το μαγαζί με τις ώρες, και μετά φεύγει. Κανείς δεν ξέρει που πάει, Το αφεντικό του δεν είχε οικογένεια. Ο σκύλος είναι πολύ ήσυχος, μάλιστα όλη η γειτονιά τον φροντίζει δίνοντάς του τροφή. Εμφανίζεται και εξαφανίζεται κάθε μέρα εδώ και επτά χρόνια, Είναι πραγματικά απίστευτο», καταλήγει ο κ. Φούντας.

Να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους γείτονες και άλλοι φιλόζωοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενήσουν το συμπαθές τετράποδο αλλά όσες προσπάθειες έχουν γίνει έχουν αποτύχει γιατί ο «Χάτσικο» του Ηρακλείου δεν τους ακολουθεί.Επίσης υπάρχει η ανησυχία από τους περίοικους μήπως κάποιος οδηγός χτυπήσει το σκύλο στο δρόμο γι αύτο θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Tags: