Ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, ο διάδοχος της αυτοκρατορίας των Jumbo έμελλε να γίνει γνωστός με τον πιο τραγικό τρόπο, ως ο οδηγός της μοιραίας Porsche που σκόρπισε το θάνατο στο απόγευμα της Κυριακής και βύθισε στο πένθος τρεις οικογένειες.

Ο νεαρός Γιώργος, ή Τζώρτζης όπως τον φώναζαν οι φίλοι του ήταν ο μικρότερος γιος του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo.

Ο 24χρονος είχε τελειώσει τη Σχολή Μωραΐτη, σπούδαζε στο Μαϊάμι και όταν βρισκόταν στην Ελλάδα, εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση.

Είχε δύο μεγαλύτερες αδελφές, τη Σοφία και τη Χριστίνα, στις οποίες είχε τρομερή αδυναμία και σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, χαμογελαστό που δεν ήθελε να προκαλεί και να δημιουργεί προβλήματα.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρουν ότι ο Τζώρτζης τους ήταν πάρα πολύ ισορροπημένος, δεν επεδίωξε ποτέ τη δημοσιότητα, αλλά αντίθετα ήθελε να περνά απαρατήρητος.

Τραγική ειρωνεία… όποτε βρισκόταν στην Αθήνα, σπάνια οδηγούσε το αυτοκίνητό του και προτιμούσε να μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν έπινε επίσης σχεδόν ποτέ και όταν το έκανε περιοριζόταν σε ένα με δύο ποτά, δεν κάπνιζε και προσπαθούσε να αποφεύγει τις καταχρήσεις.

Την Κυριακή όμως είχε κανονίσει με την παρέα του να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα στην Αράχοβα. Ξεκίνησε μαζί με τον παιδικό του φίλο Ανδρέα Γεωργακόπουλο με χαρά για την εκδρομή τους και ζήτησε από τον πατέρα του το αυτοκίνητό του.

Ο χρόνος όμως σταμάτησε στις 16:00 ακριβώς. Φταίει η ταχύτητα; Φταίνε τα λάστιχα; Φταίνε οι συνθήκες στο δρόμο; Όλα αυτά θα τα δείξει η έρευνα της Τροχαίας. Αυτό που μένει είναι ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν με τραγικό και σοκαριστικό τρόπο και κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. 

Tags: