Η δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ στο Ηράκλειο συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο 39χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε άγρια δολοφονημένος πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση του. Η εξιχνίαση του εγκλήματος έφερε στο προσκήνιο μια ιστορία απίστευτης προδοσίας .

Η αστυνομία συνέλαβε για την δολοφονία τον φίλο και συνέταιρο του  θύματος με την σύντροφο του, ενώ στο στυγερό έγκλημα φάνηκε να εμπλέκεται και ένας 25χρονος Κρητικός, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να βοήθησε το ζευγάρι να ξεφορτωθεί τη σορό του άτυχου 39χρονου.

Στην απολογία του ο συνεταίρος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία και πως όταν έφτασε στο σημείο, ο 39χρονος ήταν ήδη νεκρός από τα χέρια του 25χρονου. Από την πλευρά του ο 25χρονος συγκατηγορούμενος φάνηκε να ρίχνει όλη την ευθύνη στον 33χρονο συνέταιρο του θύματος.

Συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο συνεταίρος και ο 25χρονος συγκατηγορούμενος του είπαν στον Ιάκωβο πως θα έφερναν από το εξωτερικό ένα μηχάνημα αξίας 3000 ευρώ. Το θύμα τους έδωσε τα χρήματα, ωστόσο το μηχάνημα δεν ήρθε ποτέ! Έτσι όπως εκτιμούν συγγενείς του Ιάκωβου, το θύμα αντέδρασε με αποτέλεσμα να γίνει το κακό.

Μέχρι πριν λίγους μήνες ο Ιάκωβος ζούσε στην Αθήνα με την σύντροφο του και τον 8χρονο γιο τους. Τον περασμένο Οκτώβριο μετακόμισε στο Ηράκλειο όπου ασχολήθηκε με μια δουλειά σχετική με το αντικείμενο του, που ήταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ήθελε να ανοίξει μια επιχείρηση κατασκευής ιστοσελίδων για να μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του.

Τα όνειρα του ωστόσο έμειναν μισά ….

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Για πρώτη φορά μίλησε μέσα από τη φυλακή ο στενός φίλος και συνέταιρος του άτυχου Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο. Ο 33χρονος ρίχνει τα βάρη στον 25χρονο, παραδέχεται ότι συμμετείχε στην προσπάθεια εξαφάνισης του πτώματος στο χαντάκι έξω από το χωριό Ροδιά της Κρήτης, όπου διατηρεί εξοχικό, η κοπέλα που είναι συγκατηγορούμενη τους. Η κοπέλα είναι η σύντροφος του συνέταιρου.

«Έχω τύψεις.. Δεν θα φτάσω στο δικαστήριο. Δεν θα πάω στο δικαστήριο. Στο δικαστήριο θα πάνε άλλα άτομα. Ο Ιάκωβος απειλούσε τον 25χρονο, γιατί και καλά ο τελευταίος τα είχε φτιάξει με την… πρώην σύντροφο μου, τον είχε πειράξει», είπε μεταξύ άλλων ο 33χρονος στην εκπομπή «Tatiana Live», υποστηρίζοντας ότι στην υπόθεση εμπλέκεται άλλος ένας.

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ: Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΣ

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε όμως και ένας άλλος φίλος του θύματος και του κατηγορούμενου. 

«Κάτι κρύβεται από πίσω» είπε ο τελευταίος, επιρρίπτοντας ευθύνες στον συνέταιρο του Ιάκωβου. «Προσπάθησε να μου ρίξει στάχτη στα μάτια, ήταν σαστισμένος. Είναι ένα παιδί με προβλήματα. Ήταν άστατος. Είχε προβλήματα επιβίωσης. Εγώ και ο Ιάκωβος βοηθούσαμε τον 33χρονο», πρόσθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα. «Το πρόσωπο του Ιάκωβου ήταν σαν φιλμ, δεν υπήρχε τίποτα, είχε χτυπηθεί τόσο άσχημα, αυτό που αντίκρισα ήταν ένα τρελό σοκ και δεν του άξιζε», είπε χαρακτηριστικά.

«Για οικονομικά πιστεύω έγινε, ό,τι έγινε. Ο 33χρονος ήταν πειστικός, ψυχρός, του φούσκωνε τα μυαλά και ο Ιάκωβος τον πίστευε. Τα τελευταία χρόνια δεν είχα παρτίδες με τον κατηγορούμενο, γιατί η προσωπική του ζωή ήταν πολύ άστατη. Ο 33χρονος ήθελε απλά να περνάει καλά, ήταν συμφεροντολόγος», πρόσθεσε.

«Μετά το έγκλημα, ο 33χρονος μου είπε πολλά διαφορετικά σενάρια και δεν καταλαβαίνω με τι δύναμη ανέβασε στο Facebook φωτογραφία που δείχνει πόσο χαλαρά και ωραία περνάει», σημείωσε ο φίλος του θύματος και του κατηγορούμενου.

ΑΔΕΛΦΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ: ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο αδελφός του θύματος, ο οποίος θέλησε να δώσει μια συμβουλή στον κατηγορούμενο. «Να κοιτάξει να βοηθήσει την ελληνική αστυνομία, αφού λέει πως δεν έχει σχέση –άσε που έχει σχέση- και μόνο που αυτά που μαρτυρεί είναι σωρεία ποινικών αδικημάτων. Να βοηθήσει να φωτιστεί κάθε πτυχή της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να μην δώσει ο θεός να συναντηθούμε ποτέ… Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι πολύ ήρεμος», τόνισε.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία, όχι στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένω από την ... ελληνική δικαιοσύνη να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος. Άφησαν έξω τη μια κοπέλα που έπιασαν, όμως αυτή έχει άμεση σχέση με την υπόθεση! Έχει παιδί με τον συνέταιρο του Ιάκωβου και σχέση με τον 25χρονο. Είναι έξω με 5000 ευρώ; Ποια οικογένεια είναι; τι δύναμη έχει; να μου το εξηγήσουν!», είπε ο αδελφός του θύματος ,