Θύμα σοβαρού τροχαίο έπεσε ένα αγοράκι, δύο μόλις ετών, που χάρη στη δύναμη ψυχής των γονιών του χάρισε ζωή σε τέσσερα παιδάκια, δωρίζοντας τα όργανά του.

Το τροχαίο συνέβη μία μόλις μέρα μετά από τα δεύτερα γενέθλια του μικρού Γιάννη, ο οποίος κατέληξε δυστυχώς με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 μετά από την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου του παιδιού, με τους γονείς, παρά το αβάσταχτο πένθος του να δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά των οργάνων του σπλάχνου τους.

Λόγω της μικρής ηλικίας του Γιάννη, στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες γιατρών από τη Γερμανία για την αφαίρεση των πνευμόνων, από τη Ρώμη για την καρδιά και το ήπαρ, ενώ οι νεφροί αφαιρέθηκαν από χειρουργούς του Λαϊκού.

Από την συγκλονιστική αυτή απόφαση των γονιών του Γιάννη το χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη των οικογενειών ενός 9χρονου κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη κι ενός 13χρονου κοριτσιού από την Αθήνα, που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση εδώ και δύο χρόνια και πήραν τους νεφρούς του παιδιού.

Η καρδιά του Γιάννη από χθες χτυπά ξανά σε ένα κοριτσάκι 2 ετών και το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε ένα αγοράκι 8 ετών, στη Ρώμη.

Tags: