Στα δυο μεγαλύτερα κρατικά μαιευτήρια της χώρας βρίσκονται νεογέννητα μωρά που έχουν εγκαταλειφθεί από τις μητέρες τους μόλις γεννήθηκαν Oρισμένες φεύγουν κρυφά  μόλις γεννήσουν. Άλλες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν τα παιδάκια τους. Τα βρέφη μεγαλώνουν με τους νοσηλευτές και καταλήγουν σε ίδρυμα.

Όπως θα δείτε και στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star, 19 βρέφη που βρίσκονται  αυτή τη στιγμή στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» βιώνουν από το πρώτο λεπτό της γέννησης τους την εγκατάλειψη από τις ίδιες τους τις μητέρες.

Η μοναδική αγκαλιά που γνωρίζουν είναι αυτή των νοσηλευτριών και μεγαλώνουν για αρκετούς μήνες μέσα στα μαιευτήρια.

Ο διοικητής των δυο νοσοκομείων εξηγεί ποιοι γονείς εγκαταλείπουν τα μωρά τους:

«Γονείς που δεν μπορούν να αντιληφθούν το γονεϊκό ρόλο. Δεν ενδιαφέρονται όχι γιατί δεν τους νοιάζει, αλλά επειδή η ψυχοσύνθεση τους δεν το επιτρέπει, ή δεν το επιτρέπει η βαθιά χρήση ναρκωτικών. Καμιά νοήμων μητέρα δεν εγκαταλείπει το παιδί της για μερικά ευρώ!» δήλωσε ο Δ. Βεζυράκης.

Μάλιστα δεν έκρυψε πως υπάρχουν γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους επειδή έχουν προβλήματα υγείας.

Η κάμερα του Star βρέθηκε  στο χώρο στο μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» όπου φιλοξενούνται  10 βρέφη το μεγαλύτερο είναι έξι μηνών και το μικρότερο μόλις 10 ημερών.

Οι νοσηλεύτριες τα φροντίζουν σαν να είναι δικά τους παιδιά. Κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν το ψυχρό δωμάτιο ενός νοσοκομείου σε παιδικό δωμάτιο. Κάποια παιχνίδια, λίγες ζωγραφιές  δίνουν μια πιο χαρούμενη ατμόσφαιρα. Όλα είναι όμως πολύ λίγα γιατί επι της ουσίας τα βρέφη χρειάζονται μια συγκεκριμένη αγκαλιά αυτή της μητέρας.

Τα βρέφη αυτά μετά από μήνες θα μεταφερθούν στο ίδρυμα βρεφών «Μητέρα».

Τα περισσότερα βρέφη είναι καλά στην υγεία τους. Στο νοσοκομείο «Έλενα» θα διαμορφωθεί τους επομένους μήνες ειδικός χώρος για τη φιλοξενία  των μωρών που εγκαταλείπονται. Αυτό που αναζητούν όμως είναι απλά μια αγκαλιά και την ασφάλεια της οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ VIDEO.

 

 

 

Tags: