Συγκλονίζει το γράμμα μιας μικρής μαθήτριας με μαθησιακές δυσκολίες, με αποδέκτη τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη. Με δικά της λόγια η 7χρονη προσπαθεί να του εξηγήσει τι νιώθει και τι συνέπειες θα έχουν όλα τα παιδιά που βρίσκονται στη θέση της αν δεν συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες όπως η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία, μετά την απόφαση να περικοπούν οι θεραπείες ειδικής αγωγής των παιδιών με αναπηρία.

....είστε πολύ κακός υπουργός.... Τα παιδάκια έχουν ανάγκη. Αν δεν κάνουν λογοθεραπείες δεν θα μπορούν να μιλούν. Αν δεν κάνουν εργοθεραπείες δεν θα μπορούν να πιάσουν το κουτάλι, ούτε το μολύβι. Αν δεν κάνουν φυσικοθεραπείες δεν θα μπορούν να περπατήσουν και να τρέξουν....Δεν σας αγαπώ!

«Το “δεν σε αγαπώ” δεν το έχει πει σε κανέναν άνθρωπο, αλλά προφανώς έτσι της βγήκε μετά από όσα άκουσε και έμαθε έτσι της βγήκε προς τον υπουργό» δήλωσε στο Star η μάνα της 7χρονης.

Το απόσπασμα από το γράμμα που έγραψε ένα 7χρονο κοριτσάκι με μαθησιακές δυσκολίες, προς τον Παύλο Πολάκη, είναι μια επιστολή "γροθιά στο στομάχι" από ένα παιδάκι που αποτύπωσε σε μια κόλλα χαρτί όλα όσα νιώθει. Τονίζει πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά που έχουν ανάγκη να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ανάλογες θεραπείες, μετά την ρύθμιση που προωθείται με την οποία κόβονται θεραπείες και μπαίνει κόφτης στις δαπάνες και την εκπαίδευση των παιδιών τους.

«Είχε διάσπαση προσοχής, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί ήταν ένα παιδάκι που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, κάνουμε ήδη 4 χρόνια εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, έχει γίνει ένα άλλο παιδί, μπορεί να σταθεί στην κοινωνία...» εξήγησε στο Star η μαμά της 7χρονης.

Η 7χρονη όπως μας είπε η μητέρα της αποφάσισε να γράψει το γράμμα στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη την περασμένη εβδομάδα ενώ ήταν στο κέντρο λογοθεραπείας όταν είδε τις δασκάλες της προβληματισμένες και τις άκουσε να συζητάνε για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα αναγκαστεί να διακόψει τις θεραπείες μας λέει η μητέρα της μαθήτριας και η κόρη της θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα. Στην ίδια κατάσταση έχουν βρεθεί χιλιάδες οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη παρακολούθησης ειδικών θεραπευτικών προγραμμάτων.

«Οι γονείς πάμε τα παιδιά μας εκεί επειδή έχουνε πρόβλημα και παιδιά με πολύ σοβαρότερα προβλήματα θα καταστραφούν!!!!» τονίζει η μητέρα της.

Παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο θέμα της διαβούλευσης με τους επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής, που δεν δέχονται να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ με τους όρους που τους προτείνει.

 

 

Tags: