Μπορεί τα 80’s να μας έχουν… αφήσει προ πολλού, ωστόσο κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε, μένουν χαραγμένα στη… συλλογική μνήμη.

Ένα εξ΄αυτών και η θρυλική πλέον χειρονομία που είχε κάνει ο Ανδρέας στη Μιμή.

Όπου Ανδρέας βλέπετε Ανδρέας Παπανδρέου οι νεότεροι, και όπου Μιμή… Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Και μπορεί να έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την 22α Οκτωβρίου του 1988, τότε που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ σύστησε με ένα… νεύμα τη νέα του γυναίκα την ώρα που έβγαινε από το αεροπλάνο, ωστόσο η στιγμή εκείνη αναβίωσε μέσω της Playmobil και της έκθεσης GR80 για την Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στην Τεχνόπολη.

Όπως θα δείτε και στο videο, ο δημιουργός της συγκεκριμένης έκθεσης έχει δώσει… ρέστα, αναπαριστώντας με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια τα πάντα!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗ ΜΙΜΗ

Ανήμερα της 22ας Οκτωβρίου του 1988, ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, επέστρεφε από το Λονδίνο με πτήση της Ολυμπιακής, μετά από την επιτυχημένη εγχείρηση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό, Μαγκντί Γιακούμπ.

Την ημέρα εκείνη λοιπόν, αποφάσισε να συστήσει στον ελληνικό λαό την γυναίκα της ζωής του, που δεν ήταν άλλη από την Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη σχέση τους.

Από κάτω,  βρίσκονταν χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που τον αποθέωναν.

Κάποια στιγμή, ο Ανδρέας Παπανδρέου άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες. Ωστόσο κάποια στιγμή σταμάτησε στα μισά, γύρισε και με μια κίνηση του χεριού του κατάφερε να μείνει στην ιστορία, καθώς με το νεύμα του κάλεσε την Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει.

 

 

Tags: