Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θυμίζει αυτό που συμβαίνει στην Εύβοια! Μια φήμη για έναν θησαυρό με κασόνια γεμάτα χρυσό και διαμάντια, ένας μυστήριος χάρτης και οκτώ κληρονόμοι πρωταγωνιστούν στην ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! 

Όλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν σχεδόν πριν 5 χρόνια, όταν ένας παππούς εκμυστηρεύτηκε πριν πεθάνει το μυστικό με τον χάρτη και τα σημάδια του θησαυρού στα εγγόνια του. Αρχικώς τα εγγόνια δεν δώσανε ιδιαίτερη σημασία, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μύθο και ανοησίες. Οι σκέψεις τους άλλαξαν, όταν έτυχε να βρεθούν στην περιοχή, για την οποία τους είχε μιλήσει ο παππούς! Τότε είδαν ότι τα σημάδια είναι αληθινά! Το ένα σημάδι οδηγούσε στο άλλο και μετά από αρκετά σημάδια οδηγήθηκαν στο ακριβές σημείο, όπως το περιέγραψε ο παππούς. Έκπληκτοι οι κληρονόμοι απευθύνθηκαν στον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πλούσιο παρασκήνιο της υπόθεσης.

«Πριν δύο χρόνια ήρθαν οι κληρονόμοι στο γραφείο μου για να τους βοηθήσω στην έκδοση αδείας για την εκσκαφή θησαυρού…. Χωρίς να γνωρίζω το ακριβές σημείο του θησαυρού, ανακάλυψα ότι αυτό βρίσκεται σε χώρο που είναι σε ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιστιαίας, Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων. Έκανα αίτηση στην Μητρόπολη και αναμένω την απάντηση για την άδεια», είπε ο κύριος Σούρλας. 

«Υπάρχουν... 12 σεντούκια, κάθε ένα από τα οποία κρύβει μέσα του 24.000 λίρες ή πεντόλιρα! Αυτά είναι στοιβαγμένα σε ένα χώρο που έχει ένα μέτρο ύψος, δύο μέτρα μήκος και τρία μέτρα πλάτος! Μιλάμε για 7-8 τόνους χρυσού! Υπάρχουν διαμάντια με αμύθητη αξία», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Αν τελικά βρεθεί ο θησαυρός, οι 8 κληρονόμοι όχι μόνο θα λύσουν το πρόβλημα τους, αλλά θα εξασφαλίσουν οικονομικά και τα τρισέγγονα τους. 

 

Tags: