Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο γνωστός κωμικός, τον οποίο τον ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά "τα Σκερτσάκια" παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών ! 

Μετά από αρκετά χρόνια σκέψης και πολλά... γράψε σβήσε, ο αγαπημένος stand up comedian στέκεται μπροστά σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, λέει αστεία προσαρμοσμένα θεματολογικά, με γλώσσα και περιεχόμενο απόλυτα κατάλληλα και κατανοητά  για τα παιδιά! 

"Όλα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια, όταν μου ζήτησαν να παρουσιάσω μια παιδική εκδήλωση! Τότε άρχισα να συζητώ την ιδέα με φίλους μου, χωρίς καν να ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό. Ξεκίνησα λοιπόν να παρατηρώ πολύ προσεκτικά τα παιδιά, να βλέπω δηλαδή με τι γελάνε, ποια αστεία τους αρέσουν  και με  τι βαριούνται! Γενικά, έβλεπα... όλες τις αντιδράσεις τους" ,λέει ο Γιώργος Χατζηπαύλου στο star.gr .

Αφού συμβουλεύτηκε ειδικούς, παιδοψυχολόγους και αντάλλαξε πολλές κουβέντες με γονείς, προχώρησε σε δοκιμαστικές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κείμενα που έφεραν αποκλειστικά την δική του υπογραφή!

"Στο stand up, το πιο ιδιαίτερο σημείο του είναι ότι -σε αντίθεση με το θέατρο- δεν υπάρχει η πρόβα, μιας παράστασης. Κανονικά, πρέπει να γίνει δοκιμή μπροστά σε κοινό, για να καταλάβω τι έχω κάνει. Είναι μια δουλειά που τη βλέπεις, την παρακολουθείς και τότε συνειδητοποιείς τι έχεις φτιάξει και αν πρέπει κάτι να αλλάξεις. Γι΄αυτό, πολλές φορές, δεν πάω απευθείας στην παράσταση, κάνω πρώτα κάποιες δοκιμές, σε κλειστές παραστάσεις, σαν previews ας πούμε, μπροστά σε κοινό, κανονικά, με εισιτήριο. Αυτές είναι και οι πρώτες δοκιμές που γίνονται", εξηγεί .

Το αποτέλεσμα, όπως λέει, τον εξέπληξε! Οι μικροί θεατές σε αντίθεση με πολλές παιδικές παραστάσεις, όπου μπορεί -κάποιες φορές- να βαριούνται, να νυστάζουν και  να χασμουριούνται, ήταν 100% προσηλωμένοι στα αστεία του! 

"Με κοιτούσαν μέσα στα μάτια, έβλεπαν προσεκτικά κάθε μου κίνηση και χαμογελούσαν γιατί ό,τι άκουγαν, τους ήταν γνώριμο, το είχαν ζήσει και γελούσαν με αυτό" αναφέρει ο γνωστός κωμικός. 

Το πείραμα του Χατζηπαύλου είχε πετύχει! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και αυτό τον γέμισε με έμπνευση για περισσότερες παραστάσεις και νέα κείμενα! Έτσι γεννήθηκε και επίσημα το Comedy Club για παιδιά στο θέατρο Χυτήριο! 

"Κάθε Κυριακή λοιπόν μιλάμε, για τις.... σχέσεις! Λέμε για τις σχέσεις των παιδιών με τους φίλους και τους συμμαθητές τους, για τις σχέσεις με τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τους υπόλοιπους συγγενείς! Μιλάμε για την ψυχαγωγία, την τεχνολογία, τους παιδικούς ήρωες, τα επαγγέλματα και ότι άλλο απασχολεί αυτές τις ηλικίες", προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι παραστάσεις εκτός από διασκεδαστικές είναι και διδακτικές.

"Προσπαθώ μέσα από ευρήματα και άλλα τεχνάσματα, να τους αποδείξω ότι κάποτε ήμουν και εγώ παιδί! Τους κάνω να σκεφτούν ότι και οι γονείς τους δεν γεννήθηκαν μεγάλοι, αλλά υπήρξαν και αυτοί παιδιά! Τους κάνω διάφορες ερωτήσεις, και οι απαντήσεις τους εκπλήσσουν! Τα σημερινά παιδιά έχουν πολύ χιούμορ και είναι πολύ εύστροφα", τονίζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου. 

Κερδισμένοι όμως από τις παιδικές stand up comedy παραστάσεις είναι και οι μεγάλοι, καθώς όσο οι μικροί μας φίλοι διασκεδάζουν, οι γονείς τους χαίρονται, γελάνε με τις φατσούλες και τις γκριμάτσες των παιδιών και παίρνουν και αυτοί με τη σειρά τους, τα μηνύματα τους! 

Αν τώρα δεν έχετε παιδιά και ανιψάκια και στη ζωή σας υπάρχουν μόνο οι... φόροι, τα ερωτικά μπερδέματα, τα επαγγελματικά αδιέξοδα και όλοι οι προβληματισμοί που πάνε "πακέτο" με τις σχέσεις, ο Γιώργος Χατζηπαύλου έχει λύση και για αυτό!  Η παράσταση "Σχεδόν 40" συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, καυτηριάζοντας με...  χιούμορ τις μνημονιακές στιγμές που ζούμε! 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή χαρίζει πολύ γέλιο σε νεολαίους, μεσήλικες και... ηλικιωμένους! Κλείστε εισιτήριο, γιατί όπως λέει και ο ίδιος, ο Γ.Χατζηπαύλου, η κωμωδία δρα και σαν... ψυχολογικό παυσίπονο, που όλοι το χρειαζόμαστε στην σύγχρονη ζωή!

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

Πληροφορίες για την παιδική παράσταση 

Που: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44.

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12:00  

Προπώληση: viva.gr και 2103412313 

Πληροφορίες για την παράσταση "Σχεδόν 40" 

Που:  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ.: 210 341 8550 . E-mail: info@mcf.gr

Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30

 

 

 

Tags: