Πετούν  με κίνδυνο τη ζωή τους με μοναδικό γνώμονα να σώζουν ζωές. Με ψυχικό σθένος που αξίζει τα  συγχαρητήρια όλων.

Ο διασώστης  αρχικελευστής του Λιμενικού  Ιωάννης Στρεμμένος,  περιγράφει  την συγκλονιστική διάσωση 6 εγκλωβισμένων  ανθρώπων στην Σκόπελο.

«Οι άνθρωποι οι συγκεκριμένοι στο μπαλκόνι που κατέβηκα συμπεριφέρθηκαν εκείνη την ώρα χωρίς να σκεφτούν την δική τους ασφάλεια και για αυτό επέλεξα να τους συνεφέρω πρώτα, προτού τους ανεβάσω στο ελικόπτερο γιατί ο κύριος όπως θα δείτε στο βίντεο είναι πολύ άκρη στο μπαλκόνι και με τραβούσε από ένα συρματόσχοινο που έχουμε εμείς για την γείωσή μας κάτω, με αποτέλεσμα ήταν πολύ επίφοβο να πέσει κάτω».

Όπως λέει,  στην διάσωση στην Σκόπελο, το κρύο  δεν  πάγωσε  μόνο το σώμα των διασωθέντων, αλλά και το μυαλό με αποτέλεσμα να θέτουν σε  μεγαλύτερο κίνδυνο την ζωή τους.

«Η κυρία που ήταν εκεί πάλι δεν  όριζε τις κινήσεις της, γλιστρούσε πάρα πολύ και ήταν σε κατάσταση αυτό που σας είπα ότι ο διασωθέντας άνθρωπος θα συμπεριφερθεί εκείνη την ώρα βάσει ενστίκτου».

Δώδεκα χρόνια είναι στην έρευνα και διάσωση. Χωρίς δόση υπερβολής, έχει σώσει από βέβαιο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.  Αυτό που μένει πάντα είναι το χαμόγελο των διασωθέντων πάνω στο ελικόπτερο.

«Εκείνη την ώρα έχουμε ανέβει πάρα πολύ στα μάτια τους μπροστά, τους σώσαμε από μια κατάσταση δύσκολη, θα ξαναπάνε σπίτι τους, θα ξαναδούν τους δικούς τους, βλέπεις τα μάτια τους το χαμόγελό τους, σου σφίγγουν το χέρι, σε αγκαλιάζουν  σε φιλούν, πολύ δυνατά συναισθήματα».

Tags: