Ας είμαστε ειλικρινείς… Η Αθήνα, είναι μια πόλη με όμορφες γωνιές. Και πράγματι αυτή είναι η γοητεία της. Το ότι σε κάνει να νιώθεις τουρίστας στην ίδια την πόλη σου. Όσες φορές και να την περπατήσεις, όλο και κάτι καινούργιο θα «ξετρυπώσεις»!

Ξεχάστε την Ομόνοια και το πολύβουο Σύνταγμα… Η ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη και η βόλτα εκεί είναι μαγευτική.

Το star.gr περπάτησε εκεί που ο ήλιος φωτίζει τον Παρθενώνα και το φως της ιστορίας «λούζει» τους περαστικούς που απολαμβάνουν την βόλτα τους στην Αποστόλου Παύλου και στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκεί που ο κόσμος ανεβοκατεβαίνει, χαζεύει τα καταστήματα, τους μικροπωλητές και τους πλανόδιους μουσικούς με μία θέα ακαταμάχητη.

Ο φακός του star.gr είδε μαμάδες με καρότσια, νεαρά ζευγαράκια που αντάλλαζαν όρκους αγάπης κάτω από την ηλιόλουστη και επιβλητική Ακρόπολη, φοιτητές που έπιναν ούζο στα στέκια τους, τουρίστες που περιηγούνταν με τον ταξιδιωτικό οδηγό στο χέρι, κοπέλες που χάζευαν τις χειροποίητες δημιουργίες των μικροπωλητών και άκουγαν τις μελωδίες των πλανόδιων μουσικών.

Στο δρόμο μας και ένας από τους καλύτερους κινηματογράφους του κόσμου, ο Θερινός Κινηματογράφος Θησείον. Σε αυτή του τη διάκριση σημαντικό ρόλο έπαιξε η τοποθεσία του, που μετατρέπει κάθε προβολή σε πρεμιέρα υπερπαραγωγής. Απλώς φανταστείτε πως είναι να βλέπετε ένα κλασικό αριστούργημα του Alfred Hitchcock κάτω από τα αστέρια και στρέφοντας το κεφάλι σας λίγο αριστερά να βλέπετε την Ακρόπολη φωτισμένη. Εκτός από αυτό όμως, ο Κινηματογράφος Θησείον είναι για τους «μεγάλους» Αθηναίους μια γραφική ανάμνηση από το παρελθόν και για τους «μικρούς» μια ευκαιρία να απολαύσουν κλασικές ταινίες άλλων δεκαετιών.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό που όμοιο του δεν υπάρχει…

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου
email: mkipreou@star.gr

 

Tags: