Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, χορός της Ελληνικής Αστυνομίας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η Ζήνα Κουτσελίνη, βραβεύτηκαν αστυνομικοί που έφεραν εις πέρας απαιτητικές και δύσκολες επιχειρήσεις με θάρρος και ήθος και ξεχώρισαν με τη δράση τους, αλλά και πολίτες που τους βοήθησαν.

"Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά. Έβλεπες τους αστυνομικούς με τις οικογένειές τους και συγγενείς ανθρώπων που «έπεσαν» στο καθήκον", είπε η Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή της, «Αλήθειες με τη Ζήνα» και συνεχίζει: «Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η στιγμή της βράβευσης της γιαγιάς Φωτεινής».

Η γιαγιά αυτή, γιαγιά – κομάντο, όπως τη φώναζαν μετά το περιστατικό, κατάφερε να παγιδεύσει τη σπείρα των ληστών που εξαπατούσε ηλικιωμένους γονείς, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους έπεσε θύμα τροχαίου, για να κερδίσει υπέρογκα ποσά. Η γιαγιά Φωτεινή ήταν η γυναίκα που συνέβαλε τα μέγιστα στη σύλληψή τους.

Τώρα, ήρθε η ώρα να απονείμει η Ελληνική Αστυνομία τιμητική πλακέτα στην 88χρονη γιαγιά, εκείνη όμως, άφησε την τελευταία της πνοή πριν λίγες μέρες, στις 21 Δεκεμβρίου 2016.

Το βραβείο της παρέλαβαν σε κλίμα έντονης συγκίνησης η κόρη της, Ξένια, και η εγγονή της, Φωτεινή Νικολάου. «Από κει ψηλά που είναι, πιστεύω ότι είναι ευχαριστημένη για όλο αυτό που συμβαίνει», δήλωσε κλαίγοντας στην κάμερα του STAR η κόρη της. «Στη μνήμη της, λοιπόν, έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αστυνομία».

«Είναι τιμή μας το βραβείο που πήραμε» είπε η εγγονή της σούπερ γιαγιάς, που έχει και το όνομά της, Φωτεινή.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης ο Αστυνομικός Δημήτρης Κατσώνης, ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Βραβεύτηκε, επίσης, χωρίς να το γνωρίζει και η ίδια η Ζήνα Κουτσελίνη.

Ακολούθησε χορός, τραγούδι και γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.