Το θρυλικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ που παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια, άλλαξε πρόσοψη. Πλέον, το κοσμεί ένα έργο τέχνης του διάσημου εικαστικού Γιάννη Κόττη με... καρπούζια, φυτά και ζώα!

Μιλώντας για το έργο του, ο κος Κόττης λέει πως «... δίνει μια δροσερή πνοή στον χώρο. Η αποτύπωση φρούτων και καρπών λειτουργεί ως αντίστιξη στο χώρο της Ομόνοιας. Είναι μια έκπληξη για τον περιπατητή...».   

Από όποια μεριά της Πατησίων κι αν βρεθεί κανείς, βλέπει το... μεταμορφωμένο ΜΙΝΙΟΝ. Το πράσινο πανί που υπήρχε, αντικαταστάθηκε από το έργο τέχνης, το οποίο μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star.

Το δημοφιλές πολυκατάστημα έγραψε τη δική του ιστορία. Μετά τον εμπρησμό του 1980, ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να γνωρίσει την παλιά του αίγλη. Έτσι... το 1998 έβαλε οριστικά λουκέτο! 

Λέτε να ανοίξει ξανά; Η ιδιοκτήτρια εταιρία του κτιρίου πάντως, δεν προτίθεται να το λειτουργήσει μέχρι να ανακάμψει κάπως η αγορά.

Το σίγουρο είναι ότι το ερημωμένο ΜΙΝΙΟΝ φιλοξενεί πλέον μια δυνατή εικαστική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης!

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ....

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1974-1979), με τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου και συνέχισε με υποτροφία τις σπουδές του στην Beaux-Arts στο Παρίσι (1979-1983). Από το 1982 εκθέτει στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και από το 1987 στην Γκαλερί Samy Kinge στο Παρίσι. Εξέθεσε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Δουνκέρκης, στο Salon de Montrouge, στην Biennale Αλεξάνδρειας, στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών στην Cagne Sur Mer κ.α. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στο Foundation Lagardere στο Παρίσι κ.α. Είναι ο μοναδικός εν ζωή Έλληνας καλλιτέχνης (γεννημένος μετά το 1945) που βρίσκεται στη διεθνή λίστα του Art Price, σημειώνοντας πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά τέχνης. 

 

Tags: