Μία έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη, αφού τον περίμενε ο γνωστός σε όλους μας πλέον… καστανάς της πλατείας Αριστοτέλους (δείτε εδώ περισσότερα).

Ο άνδρας κρατώντας πλακάτ διαμαρτυρήθηκε έξω από το γραφείο επειδή δεν του χορηγούν άδεια. Είναι ο ίδιος καστανάς, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε λιποθυμήσει όταν τον συνέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ειδικότερα, στις 11 Δεκεμβρίου του 2015, λίγο πριν την γιορτινή τελετή για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ολόκληρη αστυνομική δύναμη κινητοποιήθηκε για να συλλάβει τον ηλικιωμένο που πουλούσε κάστανα στην πλατεία Αριστοτέλους.«Ο ηλικιωμένος φώναζε πως δεν είναι παράνομος, οι αστυνομικοί έλεγαν πως το καροτσάκι κατάσχεται. Ο ηλικιωμένος ούρλιαζε πως αυτόφωρο δεν πάει και χτυπιόταν ενώ οι αστυνομικοί τραβούσαν το καροτσάκι με τα κάστανα. Κάστανα σκόρπισαν παντού στο πεζοδρόμιο, ο κόσμος παρακολουθούσε αμήχανος ενώ οι αστυνομικοί φάνηκαν ακόμη πιο αμήχανοι μπροστά στη φασαρία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Γιατί πώς να σύρουν τον γέρο άνθρωπο μπροστά σε τόσο κόσμο», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας Κύα Τζήμου.«Εν τω μεταξύ ο γερανός έφτασε και πάρκαρε απέναντι με σκοπό να παραλάβει το καρότσι και τα κάστανα, ενώ και ένα περιπολικό κατέφθασε για να συμπληρώσει το σκηνικό και να παραλάβει τον “εγκληματία”. Και τότε ήταν που ο άνθρωπος λιποθύμησε».

Πηγή: Thestival
Tags: