Άρωμα Χόλυγουντ θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Σύρος αν προχωρήσει η επενδυτική πρόταση που κατέθεσαν πρόσφατα στο νησί διακεκριμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί της αμερικανικής βιομηχανίας του σινεμά. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία μόνιμων στούντιο στη Σύρο για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Αναλυτικότερα...

Το φλερτ της μεγαλύτερης βιομηχανίας του σινεμά με τη Σύρο ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. O διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης, Στίβεν Μπέρνστάιν επισκέφτηκε την Ερμούπολη και μαγεύτηκε από το φώς, τα βιομηχανικά κτίρια και την κλασσική αρχιτεκτονική του νησιού.

Όπως λένε οι νησιώτες, ο Μπέρνστάιν τους έλεγε πως «έχετε ένα πολύτιμο διαμάντι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε».

Το πρότζεκτ που αρχικά προβλέπει τη δημιουργία δύο μεγάλων στούντιο, χολιγουντιανών προδιαγραφών έχει ενθουσιάσει τους επιχειρηματίες της Σύρου, οι οποίοι βιώνουν τις δυσκολότερες μέρες τους απ'την αρχή της κρίσης.

Αν τα σχέδια ευοδωθούν, όπως λένε οι κάτοικοι, η εικόνα του νησιού θα αλλάξει εντελώς ! Θα ανοίξουν οι δουλειές και θα αυξηθεί ο τουρισμός!

Στην απόγνωση των κατοίκων μένει τώρα να απαντήσει το υπουργείο τουρισμού, καθώς αν δεν γίνουν αλλαγές στη φορολόγηση και τη γραφειοκρατία των αδειοδοτήσεων δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κινηματογραφικό σχέδιο με τεράστια προβολή ναυαγεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η 6η σεζόν του Game of Thrones που δεν γυρίστηκε ποτέ στην Ικαρία, αν και είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις.

Ο Στίβεν Μπέρνστάιν έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχο να γυρίζονται στο νησί περισσότερες από 10 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές το χρόνο, αξιοποιώντας το έμπειρο τεχνικό δυναμικό των ναυπηγείων και σπουδαστές design από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.