Ένα πραγματικό παιδί θαύμα ζει στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα.

mm.jpg

O Μοχάμεντ είναι ένα 13χρονο προσφυγόπουλο από τη Σομαλία, μιλά 6 γλώσσες και έχει γίνει το «δεξί χέρι» των εθελοντών, αφού λειτουργεί ατύπως ως διερμηνέας.

Η κάμερα του Star τον συνάντησε! Ο μικρός είναι αξιαγάπητος, ενώ το σπινθηροβόλο μουτράκι του σε προϊδεάζει πως πρόκειται για ένα πανέξυπνο παιδί.

Ο Μοχάμεντ κατόρθωσε να μάθει τις ξένες γλώσσες, ακούγοντας προσεκτικά τους εθελοντές και τους άλλους πρόσφυγες που ζουν στον Ελαιώνα, ενώ όπως δήλωσε στο Star θέλει να μάθει Ισπανικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Λατ��εύει επίσης τα μαθηματικά, και τα Αγγλικά.

Τα ελληνικά, τα έμαθε μέσα σε 4 μήνες. Το πρώτο αλφαβητάρι του ήταν ουσιαστικά ένα τραγούδι, και συγκεκριμένα το «χαρωπά τα δυο μου χέρια, τα χτυπώ».

Όνειρο του γλυκύτατου μικρού είναι να γίνει γιατρός, για να βοηθάει όπως λέει, «τους ανθρώπους όταν πέφτoυν».

Η Unicef απένειμε στον Μοχάμεντ το βραβείο «Λάμπρος Κανελλόπουλος» για τα ταλέντα και την βοήθεια του.

«Να θυμίσω ότι η Unicef έχει τιμηθεί για την προσφορά της στα παιδιά του κόσμου με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1965 και είναι παρούσα στις ανάγκες των προσφύγων, και των ασυνόδευτων παιδιών που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους», δήλωσε η Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου Star Channel, κυρία Λόλα Νταϊφά, η οποία έδωσε το "παρών" στη βράβευση.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR