​Άγνωστες πτυχές του Κωστή Στεφανόπουλο αποκάλυψε η δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ, η γυναίκα που έχει γράψει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Κωστής Στεφανόπουλος: ένας μοναχικός Πρόεδρος».

«Τον κρατούσα από το χέρι, είχαν αρχίσει τα πόδια του να μην τον κρατούν. Μοναχικός ήταν. Δεν θα πήγαινε σε κοινωνικές εκδηλώσεις και κρατούσε πολλά πράγματα «μέσα του». Και στην πολιτική μοναχικός ήταν. Νομίζω αρκετά μπόρεσα να τον κάνω να «βγάλει» με το βιβλίο. Τον πέτυχα στην εποχή...», είπε σε συνέντευξή της στον Alpha 989.

Στην συνέχεια αποκάλυψε: «Οπουδήποτε πηγαίναμε, από το Μέγαρο μέχρι ένα ταβερνάκι, μια καφετέρια εδώ στον Χολαργό, σηκώνονταν οι παππούδες και έλεγαν «Πρόεδρε σ’ αγαπάμε» και ρωτούσαν πώς βλέπει τα πράγματα πια. Πέραν του τελευταίου έτους βέβαια, που είχε αποσυρθεί. Τον αγάπησε ο κόσμος, είχε αμεσότητα μαζί τους. Και επί κυβέρνησης Σαμαρά, π��υ μπήκε ο Παπαδήμος, εκείνος «έβλεπε» πιο πέρα».

Η Νίτσα Λουλέ μιλάει για άγνωστες πτυχές της ζωής του Κωστή Στεφανόπουλου: «Είχε αλλάξει πολύ και τις τελευταίες δεκαετίες. Στο βιβλίο λέει ότι είχε ψηφίσει τον Κύρκο για την ευρωβουλή και δεν ντράπηκε να το πει. Θεωρούσε μάλιστα ότι ήταν φυσιολογικό. Θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι εκεί και τον ψήφισε. Εγώ τότε δεν τον ήξερα σε προσωπικό επίπεδο. Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής στο ΚΚΕ. Δεν θα το ξεχάσω, ερχόταν πάντα πολύ αργά τη νύχτα, μετά τη Βουλή. Είπε μια μέρα ότι είχε μια κουραστική μέρα γιατί είχε αντιπαράθεση με τον Κωστή Στεφανόπουλο. Σκληρός πολιτικός αντίπαλος αλλά έντιμος. Τον άκουγα που τα έλεγε. Να στο λέει αυτό ο μπαρμπα-Κώστας, είχε μια βαρύτητα. Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όπως και με τον Παναγιώτη τον Κανελλόπουλο, που παραδέχτηκε το λάθος του».

Έπειτα τόνισε ότι: «Ο Στεφανόπουλος ήταν πάντα υπέρ της συναίνεσης. Τώρα, με τα τελευταία δρώμενα, ήταν πολύ στενοχωρημένος. Βλέπουμε ότι πια δεν ανθίζει κάτι στην πολιτική και ότι ο κόσμος θα ανασάνει… Λείπουν οι ηγέτες. Πού είναι ο Ηλίας Ηλίου. Αλλά όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού».

Μάλιστα παλιότερα η ίδια στην παρουσίαση της βιογραφίας του πρώην Προέδρου, είχε αποκαλύψει: «Μπαίνει στη πιτσαρία, στέκεται στην ουρά και το μόνο που περιμένει είναι να πάρει απόδειξη. Πιάνει κουβέντα με το λαχειοπώλη. Έμαθε να σερφάρει στο ίντερνετ. Τραγουδά στο καράβι και αν του κάνουν παρατήρηση απαντά ότι δεν κάνει κάτι. Μαθαίνει μπιρίμπα. Λύνει σταυρόλεξα. Πράγματα αυτονόητα για όλους τους πολίτες, αλλά όχι για τον Κωστή Στεφανόπουλο», είπε η κυρία Λουλέ και διαβεβαίωσε ότι ούτε από τη δική της πλευρά, ούτε από την πλευρά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε η παραμικρή προσπάθεια «να βγάλουμε έναν αποστεωμένο άνθρωπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη γειτονιά του Κωστή Στεφανόπουλου στην Πάτρα – Τι λένε οι γείτονές του

Βούτσης για Στεφανόπουλο: Υπηρέτησε με εντιμότητα και τίμησε το αξίωμά του

Παυλόπουλος για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Υπερασπίζονται μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορα της χώρας

Κώστας Καραμανλής για Στεφανόπουλο: Τον αποχαιρετούμε με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης