​Με την υπόσχεση να επιστρέψει ως ιδιώτης για περισσότερες ημέρες έφυγε από τον Αστέρα Βουλιαγμένης ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκα Ομπάμα, αφήνοντας μάλιστα κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα στους εργαζομένους, ευχαριστώντας τους για την φιλοξενία.

10134682.jpg
«Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική φιλοξενία. Εύχομαι να επιστρέψω για να μείνω περισσότερο χρόνο», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν αναχωρήσει για Βερολίνο.

simeioma_1.jpg

Όπως αναφέρει η Real News, σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φιλοξενήθηκε στην προεδρική σουίτα, αλλά επέλεξε να μείνει σε ένα από τα μπάνγκαλοους του συγκροτήματος με ιδιωτική πισίνα και θέα τον Σαρωνικό.

28110625.jpg

Η καμπάνα, εμβαδού 80 τ.μ. διαμορφώθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες του, καθώς είχε δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος γραφείου, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα συναντούσε τους συνεργάτες του.

28110631.jpg

Η επιλογή της καμπάνας δεν ήταν τυχαία μιας και η πρόσβαση σε αυτή ήταν πιο εύκολη, ο χώρος ήταν πιο μικρός και αυτό βοηθούσε στον καλύτερο δυνατό έλεγχο από τους Αμερικανούς πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

28110615.jpg

Επίσης, η διαμονή του Μπαράκ Ομπάμα και των συνεργατών του δεν ήταν ούτε δωρεάν, ούτε με έκπτωση και ο λογαριασμός που πλήρωσε μόνο για τη δική του καμπάνα ήταν 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος το πρωί της περασμένης Τρίτης με το που πάτησε το πόδι του στον Αστέρα ήταν να πάει στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, όπου και αθλήθηκε για 20 λεπτά.

28110765.jpg

Μάλιστα μετά την επιστροφή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Μπαράκ Ομπάμα απόλαυσε ένα πρόγραμμα ευεξίας και χαλάρωσης στις πολυτελείς εγκαταστάσεις spa του ξενοδοχείου και στη συνέχεια ξεκουράστηκε για λίγο στην καμπάνα του.

Κατόπιν άνετος και χαμογελαστός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του. Δεν έκρυψε επίσης την έκπληξή του για τα μεγάλα ονόματα από την πολιτική και καλλιτεχνική σκηνή των ΗΠΑ που έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στο πολυτελές resort.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να κάνει μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, αλλά δυστυχώς δεν το κατάφερε, ενώ το πρωί της Τετάρτης, πιστός στις συνήθειές του και υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής πήρε το πρωινό του στην καμπάνα του που αποτελείτο από αυγά, φρέσκα φρούτα και ελληνικό γιαούρτι που λατρεύει.

10134774.jpg

Λίγο πριν φύγει μάλιστα από τον Αστέρα, δέχθηκε ως δώρο από τη διοίκηση του ξενοδοχείου ένα γλυπτό που αναπαριστά την ελληνική ελιά, σύμβολο ειρήνης, καθώς και το λεύκωμα με την ιστορία του Αστέρα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα.

Όσο για τον άνθρωπο Μπαράκ Ομπάμα, ο διευθύνων σύμβουλος του Αστής Παλλάς Βουλιαγμένης, Π. Γριβέας μιλώντας στην Real News είπε:

10134770.jpg

«Είναι ένας χαρισματικός ηγέτης. Με την ταπεινότητα και τη θετικά μεταδιδόμενη αυτοπεποίθησή του κάνει τον συνομιλητή του να νιώθει έντονα συναισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Το λόγο του χαρακτηρίζουν ο ρεαλισμός και η δικαιοσύνη και πιστεύω ότι διαχειρίζεται την εξουσία που του έχει δώσει ο αμερικανικός λαός με σοφία».