​Γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας μας και σημαντικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτυπώνονται πάνω σε 231 σπάνια πιάτα, από τη συλλογή της Λόλας Νταϊφά. Η συναρπαστική διαδρομή ξετυλίγεται στο βιβλίο «Η Ελλάδα μέσα από 231 Ιστορικά Πιάτα, 1863-1973». Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης και χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Η Λόλα Νταϊφά είναι μια μεγάλη καρδιά, γεμάτη ποιότητα, καλλιέργεια, οράματα. Μια Ελληνίδα που όλη της τη ζωή προσπαθεί να προβάλλει τον πολιτισμό της χώρας μας και να συμβάλλει σε ανθρωπιστικά έργα», δήλωσε η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Λόλα Νταϊφά που το πάθος της την οδήγησε να ψάχνει μανιωδώς ιστορικά πιάτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφηγείται αληθινές ιστορίες στο κυνήγι του δικού της θησαυρού, όπου το χιούμορ συναντά την αγάπη του συλλέκτη.

«Αποτελεί μια διαφορετική καταγραφή ελληνικών ιστορικών ντοκουμέντων. Οι φωτογραφίες των πιάτων μαζί με τα κείμενα της κυρίας Ζωγράφου-Κορρέ παρακινούν τον αναγνώστη να διατρέξει 110 χρόνια ιστορίας αυτού του τόπου», δήλωσε από την πλευρά της, η Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου Star Channel, κυρία Λόλα Νταϊφά.

Την επιστημονική έρευνα της έκδοσης υπογράφει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαογράφος Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.

«Με κόπο, θυσίες και συστηματική αναζήτηση ολοκλήρωσε (η κυρία Νταϊφα) μια σπάνια συλλογή συριανών, συλλογή, η οποία παρουσιάστηκε τεκμηριωμένη μέσα από μια γενικότερη επιστημονική αναζήτηση», δήλωσε η κυρία Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.

Για την έκδοση μίλησαν ο Άγγελος Δεληβοριάς, ο οποίος υπογράφει και τον πρόλογο του βιβλίου και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Την εκδήλωση, όπου παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της πολιτικής του θεάτρου και της δημοσιογραφίας, συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Δημήτρης Καμπουράκης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Στο νέο βιβλίο της Λόλας Νταϊφά όλη η ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από 231 ιστορικά πιάτα