​Μάρτυρες μια ιστορικής ομιλίας έγιναν οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος, Σταύρος Νιάρχος.

Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που είχαν φτάσει από νωρίς, περίμεναν στην ουρά και πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο. Άλλωστε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε πολλές αναφορές στους νέους και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους της χώρας μας που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

Κορυφαία ονόματα της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της Λυρικής Σκηνής και παρακολούθησαν την ομιλία του, Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί, βουλευτές, ο επιχειρηματίας κύριος, Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο κύριος Σπύρος Νιάρχος και ��λλοι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποδείχθηκε επικοινωνιακός, χαρισματικός ομιλητής και γνώστης της ελληνικής ιστορίας και πραγματικότητας. Αυτό άλλωστε απέδειξε και χθες Τρίτη στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Βουλής, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco κυρία, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και εκπρόσωποι φορέων.

Σήμερα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ομιλία του Αμερικανού προέδρου, στην αίθουσα της λυρικής σκηνής είχαν στηθεί τα πηγαδάκια, ενώ δεν έλειψαν οι selfies από μικρούς και μεγάλους.

Στην κατάμεστη αίθουσα από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας δεν έλειψε ο ενθουσιασμός, ενώ τα ελληνικά του Προέδρου ήταν η αφορμή για τα πρώτα χειροκροτήματα.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και μια ομάδα νεαρών γυναικών προσφύγων, οι οποίες φορώντας τις μαντήλες τους, έβγαζαν φωτογραφίες, ενώ δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν όταν ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στο προσφυγικό.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ από την επίσκεψη του Ομπάμα στο Μουσείο της Ακρόπολης-Τι είπε στο Star η ξεναγός του

Όσα δεν έδε��ξαν οι κάμερες!Καρέ καρέ οι φώτο από την ομιλία Ομπάμα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Τουρίστας και casual ο Ομπάμα στην Ακρόπολη, clean cut και με γραβάτα στην ομιλία του

Πρώην πρωθυπουργοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί στην ουρά για την ομιλία του Ομπάμα-ΦΩΤΟ