Κουρασμένος, αλλά χαμογελαστός και… κουστουμαρισμένος έφτασε στην Αθήνα ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα!

Σαν γνήσιος…. Λέων, όπως είναι το ζώδιο του πλανητάρχη, αν και cool και χαλαρός, φρόντιζε να δείχνει συνεχώς ποιος κάνει κουμάντο – ακόμη και σε ξένο έδαφος!

Περπατώντας καμαρωτός με το κεφάλι ψηλά, ο πλανητάρχης είχε μια καλή κουβέντα για όλους, ήταν ευγενικός και από όλους ο πιο ψηλός!

Έδωσε ελπίδες στον ελληνικό λαό για χρέος και προσφυγικό, ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική κυβέρνηση, και τόνισε τον ρόλο των ΗΠΑ στην σχέση Ελλάδας-Τουρκίας. Φαινόταν πειστικός, έμοιαζε αληθινός….

Τι έδειχνε όμως η γλώσσα του Σώματος του;

Στο star.gr είναι πλέον παράδοση, στα μεγάλα γεγονότα, να αποκωδικοποιούμε -με την βοήθεια των ειδικών και των βιβλίων- την γλώσσα του σώματος των πρωταγωνιστών! Αυτή τη φορά μιλάμε για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όχι μόνο ξέρει πόσο σημαντική είναι αυτή η γλώσσα για τους πολιτικούς, αλλά έχει μια στρατιά επικοινωνιολόγων και συμβούλων δίπλα του για να του λένε ακριβώς κάθε φορά τι πρέπει να κάνει.

Στην ερμηνεία της Γλώσσας του Σώματος χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψη μας το πλαίσιο και τις συνθήκες στις οποίες διαδραματίζεται η συμπεριφορά που εξετάζουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πλαίσιο είναι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποίησε ο πλανητάρχης κορυφαίες συναντήσεις και δηλώσεις .

-Ο Ομπάμα ήταν όντως χαλαρός! Αυτό έδειχνε το χαμόγελο του, οι παλάμες του, αλλά και το γεγονός ότι έβαζε τα χέρια του στις τσέπες. Δεν έκανε σαρδάμ, δεν έκανε νευρικές κινήσεις, αντιθέτως σε κάποιες περιπτώσεις – όπως σε κάποια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσίπρα- σου έδινε την εντύπωση ότι βλέπει μπάσκετ με την Μισέλ στον Λευκό Οίκο!

tsepes.jpgtsipras2.jpg

-Ο Ομπάμα σταύρωνε τα χέρια του, κατά την διάρκεια των δηλώσεων με τους κ.κ. Παυλόπουλο και Τσίπρα. Ήταν δηλαδή σε άμυνα κάποιες στιγμές!

xeria.jpg

-Ο Ομπάμα ήθελε όντως να επιβληθεί και να δείξει την δύναμη του! Αυτό έδειχναν οι χειρονομίες των χεριών του, το περπάτημα του, ο τρόπος που γύριζε το κεφάλι και το σώμα του, αλλά και το γεγονός ότι είχε συνεχώς τα πόδια του ανοιχτά, κατά την διάρκεια των συζητήσεων με τους κ.κ.Παυλόπουλο και Τσίπρα.

-Ο Ομπάμα έσκυβε συχνά το κεφάλι, τόσο στις δηλώσεις που έγιναν στο προεδρικό όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου – Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α) έκανε δεύτερες σκέψεις β) ήθελε να δείξει σεβασμό.

-Ο Ομπάμα –αν και σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς έδινε συχνά την εντύπωση ότι είναι χύμα- στην πραγμ��τικότητα τηρούσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν καθόταν άνοιγε το σακάκι του και όταν περπατούσε το είχε κουμπωμένο.

filikos.jpganoixtapodia.jpg

-Ο Ομπάμα καθόταν την περισσότερη ώρα με την πλάτη ίσια, στάση που έδειχνε ότι πρόσεχε αυτά που λέγονται, αλλά και ότι προσπαθούσε να κάνει καλή εντύπωση. Επίσης, σήκωνε το σαγόνι, για να δείξει την υπερηφάνεια για την χώρα του!

palames.jpgtsepes.jpg

-Ο Ομπάμα πιάστηκε από το star.gr να ξύνει την μύτη του! Αυτό σημαίνει ότι μάλλον είπε και κάποια... ψεματάκια!

mitoula.jpg

Για όσους γνωρίζουν και προσέχουν πολύ το επικοινωνιακό παιχνίδι της πολιτικής- ακόμη και η... γκρι γραβάτα του πλανητάρχη δεν ήταν τυχαία! Το γκρι χρώμα είναι ανάμειξη του λευκού και του μαύρου…. Είναι με λίγα λόγια σαν να λέει ότι «είμαστε μ��ζί σας, αλλά είμαστε και με την Τουρκία! Είμαστε μαζί σας, αλλά είμαστε και με την Γερμανία».

Δείτε επίσης:

Η μυστηριώδης γυναίκα με τα μαύρα στο πλευρό του Ομπάμα: ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

Τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς που ξετρέλαναν τον Ομπάμα! Τι συμβολίζει η στολή τους-ΦΩΤΟ

ΟΛΟ το διαδίκτυο αναρωτιέται ποιον χαιρετά ο Ομπάμα σε αυτές τις ΦΩΤΟ! ΔΕΙΤΕ

Τα ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ του Αμερικανού Προέδρου και τα επιφωνήματα έκπληξης-«Καλησπέρα» είπε