«Για το ελληνικό χρέος δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά πράγματα. Η χθεσινή ψήφος είναι το αντίστοιχο του Brexit, το amaricanexit, δηλαδή η έξοδος της Αμερικής από το διεθνές σύστημα όσο αυτό είναι εφικτό. Ο Τραμπ εκπροσωπεί την Αμερική του απομονωτισμού και του προστατευτισμού που δεν θέλει τις διεθνείς συμφωνίες εμπορίου και την συνδιαλλαγή για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θέλει μια Αμερική που θα υψώσει τείχη. Όσοι από εμάς πίστεψαν ότι η Αμερική έπαιξε θετικό ρόλο στην ελληνική κρίση, τώρα έχουν απέναντί τους έναν πρόεδρο ο οποίος δεν δίνει δεκάρα», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με παρουσιάστρια την Μάρα Ζαχαρέα, ο Δημήτρης Καιρίδης καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα, αν υπάρχει περίπτωση το ΔΝΤ να μην μπει στο ελληνικό πρόγραμμα, o κύριος Καιρίδης, απάντησε ότι ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει πως η Αμερική καλά θα κάνει να φύγει από αυτούς τους διεθνείς θεσμούς και μάλιστα και από το ΝΑΤΟ.
«Ο Τραμπ έρχεται να προσθέσει αστάθεια και όχι ασφάλεια. Εξάλλου πολλά από αυτά που έχει πει για την εξωτερική του πολιτική είναι ανεφάρμοστα και απλές ανοησίες», σημείωσε.

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε για το εάν μόνο ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική ή αν και άλλοι θεσμοί παίζουν ρόλο, τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως η Αμερική είναι πολύ θεσμοποιημένη και έχει πολλά θεσμικά αντίβαρα και κατά συνέπεια θα δούμε μια προσαρμογή του Τραμπ. Ωστόσο στα εξωτερικά θέματα ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει το προβάδισμα ειδικά σε κρίσεις».

Στο τέλος ο κύριος Καιρίδης είπε πως φοβάται ότι θα αυξηθούν οι ακραίες φωνές δεδομένου ότι έρχονται το δημοψήφισμα στην Ιταλία, εκλογές σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία κλπ.