Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το μοναδικό επίτευγμα Ελλήνων επιστημόνων, να αποκαλύψουν την αυθεντική επιφάνεια του Πανάγιου Τάφου.
Ειδικότερα, η ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου έφερε στο φως την ταφική πλάκα, πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη σταύρωση, το 33 μ.Χ..
«Ανοίγοντας το μαρμάρινο κάλυμμα, βρήκαμε μια μαρμάρινη πλάκα της εποχής των Σταυροφόρων και βρήκαμε τον βράχο που θεωρείται ότι ήταν η κλίνη του Χριστού. Ήταν μία συγκλονιστική στιγμή» δηλώνει στο STAR η Αντωνία Μοροπούλου, η οποία είναι επικεφαλής των εργασιών αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου.
Το σημείο ταφής του Ιησού, βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Είναι εκεί, όπου χτίστηκε ο Πανάγιος Τάφος και γύρω από αυτό�� ο Ναός της Αναστάσεως, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της Σταύρωσης. Από τον 19ο αιώνα το ταφικό κρεββάτι περικλείεται από ένα κουβούκλιο, έτσι ώστε να το προστατεύει. Οι Έλληνες επιστήμονες κάνοντας εργασίες αποκατάστασης στο εσωτερικό του έφεραν στο φως τον ιερό βράχο, πλημμυρίζοντας με δέος.
«Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να δώσουμε σε όλο τον κόσμο τα ευρήματα του ταφικού θαλάμου και όσα άλλα θα βγουν στο φως, όταν θα γίνουν τα υπόγεια έργα. Είναι συγκλονιστικό το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Είναι όλα τα διεθνή Μέσα στην Ιερουσαλήμ αυτή τη στιγμή» σημειώνει η κα Μοροπούλου.
Όλοι μιλούν για τη σημαντική αποκάλυψη των Ελλήνων επιστημόνων και πιστοί σε όλο τον κόσμο περιμένουν με αγωνία τα αποκαλυπτήρια του αυθεντικού σημείου ταφής και ανάστασης του Ιησού.