Η ιστορία της γυναίκας που εξαπάτησε την κοσμική ελίτ των ΗΠΑ γίνεται τηλεοπτική σειρά

Η ιστορία της Anna Delvey, της νεαρής socialite, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει ολόκληρη την κοσμική ελίτ και να εισχωρήσει στους κύκλους της γίνεται τηλεοπτική σειρά από τη Netflix, με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς ή την Μάργκοτ Ρόμπι.

Η Delvey εμφανιζόταν ως χρυσή κληρονόμος, στην πραγματικότητα όμως ο πατέρας της είναι οδηγός φορτηγού στη Ρωσία.

Η ίδια γεννήθηκε στη Ρωσία, μετανάστευσε στη Γερμανία και από εκεί πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει μόδα στο Saint Martins. Από εκεί εργάστηκε στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι.

Την περίοδο που εργαζόταν ως μαθητευόμενη στο Παρίσι, στο περιοδικό Purple, αποφάσισε να ξεκινήσει το μεγάλο της παιχνίδι.

Μετακόμισε στις ΗΠΑ και άρχισε να παρουσιάζεται κάποιες φορές ως κόρη διπλωμάτη και άλλες Γερμανού κροίσου, ο οποίος εμπορευόταν αντίκες.

Συστηνόταν με ψεύτικο όνομα και κατάφερε να εξαπατήσει μέχρι και τράπεζες, αποσπώντας χιλιάδες δολάρια από ξενοδοχεία. Κατάφερε να ξεγελάσει μέχρι κι έναν φίλο της, ο οποίος πλήρωσε ένα ταξίδι της στο Μαρόκο, αξίας 62.000 δολαρίων.

Με αριστουργηματικό τρόπο, που δε θα μπορούσε ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος να φανταστεί, εισχώρησε σε όλα τα μεγάλα κοσμικά event των ΗΠΑ και κατάφερνε να εξασφαλίζει είσοδο σε εκθέσεις έργων τέχνης, γκαλά μόδας και σε πάρτι εκλεκτών στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

Είχε εξαπατήσει ακόμα αρκετούς πλούσιους, οι οποίοι πίστεψαν ότι είναι βαθύπλουτη κληρονόμος, αποσπώντας τους το ποσό των 275.000 δολαρίων.

Είχε πάρει επίσης ένα δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική λέσχη, αλλά κράτησε για τον εαυτό της 55.000 δολάρια, τα οποία ξόδεψε σε personal trainers και πολυτελή ξενοδοχεία.

Πλαστογραφούσε επίσης επιταγές και δημόσια έγγραφα και είχε καταφέρει να αποκομίσει περίπου 70.000 δολαρίων, τα οποία μετά κατέθετε σε άλλους λογαριασμούς.

Λάτρης της πολυτέλειας έμενε σε ξενοδοχεία, όπου η διανυκτέρευση άγγιζε τα 500 δολάρια και ξόδευε έως και έκανε λογαριασμούς 11.000 δολαρίων, χωρίς τελικά να πληρώνει τους λογαριασμούς της.

Για να παίξει μάλιστα καλά τον ρόλο της κοσμικής, διοργάνωνε χλιδάτα πάρτι, στα οποία προσκαλούσε διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων, καλλιτέχνες, αθλητές, μοντέλα και προσλάμβανε γραφείο δημοσίων σχέσεων για να της διοργανώσουν το πάρτι των γενεθλίων της σε ακριβά εστιατόρια του Σόχο που ποτέ δεν πλήρωνε.

Η μεγάλη αποκάλυψη της απάτης ήλθε το 2017 με τη σύλληψη της Delvey, η οποία καταδικάστηκε τελικά σε 9 χρόνια φυλάκισης για κλοπές, τραπεζικής απάτη και άλλες κατηγορίες.

Tags: