Νιλουφάρ Ραχμάνι: Η πρώτη πιλότος από το Αφγανιστάν έλαβε άσυλο στις ΗΠΑ

Εγκατέλειψε την πατρίδα της για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν

Η πρώτη γυναίκα  πιλότος από το Αφγανιστάν έλαβε τελικά  άσυλο στις ΗΠΑ. Εγκατέλειψε την πατρίδα της για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν .

Είναι η γυναίκα Top Gun του Αφγανιστάν . Η Νιλουφάρ Ραχμάνι γνωρίζει τα πολεμικά αεροπλάνα καλύτερα και από τον εαυτό της.

 «Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα. Ήθελα να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες να κάνουν την ίδια δουλειά . Υπάρχει διάκριση κατά των γυναικών» δηλώνει η πιλότος μαχητικών αεροσκαφών Νιλουφάρ Ραχμάνι

Το 2013 έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της πατρίδας της όταν ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της. Έκτοτε για τις Αφγανές είναι το πρότυπό τους, για τους Ταλιμπάν όμως εχθρός.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ : Ακόμη και συγγενείς σχεδίαζαν τη δολοφονία της

Το όνειρο της κράτησε μόλις δύο χρόνια. Έφυγε σαν κατατρεγμένη . Απειλούσαν  τη ζωή της. Ακόμη και οι ίδιοι της οι  συγγενείς σχεδίαζαν τη δολοφονία της. Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν έχουν ψυχή. Δεν πρέπει να μιλούν.  Και εκείνη τόλμησε να κυνηγήσει τα θέλω της. 

Πλέον έχει βρει  καταφύγιο στις ΗΠΑ  . Μάλιστα την τίμησαν με «βραβείο για τις θαρραλέες γυναίκες» ως «το πρόσωπο του νέου Αφγανιστάν». Το μόνο που θέλει τώρα  όπως λέει είναι να πετάξει ξανά στους αιθέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top