Ο Έλληνας που εκτόξευσε το Netflix

Ένας μετανάστης τρίτης γενιάς από τη Σάμο είναι ο άνθρωπος που έχει απογειώσει το Netflix

Ένας μετανάστης τρίτης γενιάς από τη Σάμο, ο Τεντ Σαράντος, είναι ο άνθρωπος που έχει απογειώσει το συνδρομητικό κανάλι-φαινόμενο Netflix.  Η ιστορία του θυμίζει χολυγουντιανό σενάριο.

Τεντ Σαράντος. Ο υπεύθυνος Περιεχομένου του Netflix που μόνος του εκτοξεύει το Χόλιγουντ στο μέλλον.

Ανήκει στα 'βαριά χαρτιά' του Χόλιγουντ  με κινήσεις-ματ εκτόξευσε τη διαδικτυακή πλατφόρμα Netflix των 117 εκατομμυρίων συνδρομητών σε 190 χώρες. Είναι ο Τεντ Σαράντος. Έλληνας τρίτης γενιάς από τη Σάμο. 54 ετών σήμερα, ο Θεόδωρος Αντώνιος Κυριαζάκης -όπως είναι το πραγματικό του όνομα- έχει μπει στη λίστα του TIME  με τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή.. στην κατηγορία 'Τιτάνες'.

Ο Σαράντος δε μιλά ελληνικά. Δούλεψε σε βιντεοκλάμπ. Παράτησε τις σπουδές δημοσιογραφίας για τη διεύθυνση μάρκετινγκ μεγάλης εταιρίας διανομής βιντεοκασετών. Το 2000 μπήκε στο Netflix και το μετέτρεψε σε κολοσσό. Αυτός αποφάσισε την πρώτη παραγωγή σειράς της πλατφόρμας: Το "House of Cards" που είχε ασύλληπτη επιτυχία. Κι αυτός απομάκρυνε τον Κέβιν Σπέησι, μετά το σκάνδαλο.

Εκείνος πίστεψε και στη σειρά Narcos που σαρώνει. Φίλος των σταρ και των Ομπάμα, ζει σε έπαυλη 5μισι εκατομμυρίων δολαρίων και οι απολαβές του φτάνουν τα 14 εκατομμύρια το χρόνο.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top