Μαργαρίτα: Η αδέσποτη σκυλίτσα που έγινε ηρωίδα στο παιδικό βιβλίο μιας αστυνομικού

Η έκδοση είναι του υπουργείου προστασίας του πολίτη και το βιβλίο έχει γίνει και ηχητικό για παιδιά με προβλήματα όρασης

Μια σκυλίτσα, η Μαργαρίτα είναι η ηρωίδα του διαδραστικού παιδικού  βιβλίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ένα αδέσποτο σκυλάκι που προσπαθεί να βρει λύση στα στραβά και τα ανάποδα των ανθρώπων αυτής της πόλης. Συγγραφέας είναι η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι αστυνομικός.

«Η Μαργαρίτα ήταν ένα αδέσποτο σκυλί που ζούσε στο περιθώριο όπως πάρα πολύ συνάνθρωποί μας. Ήταν πολύ καλός χαρακτήρας που αγαπούσε τα παιδιά» εξηγεί η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει:

«Έχει εντοπίσει πολλά από τα στραβά και ανάποδα που κάνουν οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη και προσπαθεί να τους βάλει μυαλό».

Τα παιδιά διαβάζοντας μαθαίνουν τον ΚΟΚ και άλλες πληροφορίες ασφάλειας για την πόλη της Αθήνας.

Η έκδοση είναι του υπουργείου προστασίας του πολίτη και το βιβλίο έχει γίνει και ηχητικό για παιδιά με προβλήματα όρασης ή που δεν ξέρουν να διαβάζουν και σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά. Το ηλεκτρονικό βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και είναι και ηχητικό για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ

Η Μαργαρίτα, η ηρωίδα του βιβλίου ζούσε στους δρόμους και ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σήμερα έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα υγείας. Της αρέσουν το φαγητό,  τα μαλακά μαξιλάρια, και τα χάδια. Φοβάται να ζει έξω και την τρομάζει η βροχή. Μικροί και μεγάλοι όταν τη συναντούν σταματούν για να τη χαϊδέψουν. Δίνει μαθήματα ζωής όπως όλα τα αδέσποτα ζώα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top