Δημήτρης Μητροπάνος: Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948

Η ζωή και το έργο του σπουδαίου τραγουδιστή

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου

Στις 2 Απριλίου του 1948 στην Αγία Mονή, γεννήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.

Από νωρίς κατάλαβε πως ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Πριν ακόμη τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να τραγουδάει με παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Όταν επισκέφτηκε την Κολούμπια, ο Τάκης Λαμπρόπουλος το γνώρισε με τον Γιώργο Ζαμπέτα όπου δούλεψε δίπλα του στα Ξημερώματα.

Το πρώτο του τραγούδι με τίτλο Θεσσαλονίκη το ηχογράφησε το 1967.

Έπειτα ακολούθησαν οι ηχογραφήσεις πολλών τραγουδιών τα οποία ερμήνευσε συγκλονιστικά με την υπέροχη φωνή του.

Το «Όταν έχω εσένα», «Τα λαδάδικα», «Ρόζα», «Θάλασσες», «Σε λατρεύω», «Αγάπη μου», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Να τανε το ‘21», «Δώσε μου φωτιά», «Δειλινά», είναι μόνο κάποιες από τις επιτυχίες του.

Τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου", και ο δίσκος "Εδώ Είμαστε" με τραγούδια  του Σταμάτη Κραουνάκη, σε στίχους δικούς του, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Μάνου Ελευθερίου, του Λάκη Λαζόπουλου και ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά.

 

Ο Δημήτρης Μητροπάνος έκανε περιοδείες στις ΗΠΑ, σε χώρες της Ασίας, στη Νότιο Αφρική, τη Σουηδία, την Γερμανία, τη Ρωσία και σε πολλές ακόμα χώρες, με μεγάλη επιτυχία.

Στις 17 Απριλίου του 2012 ο Δημήτρης Μητροπάνος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο και εμετούς. Εκεί εμφάνισε πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:00 το πρωί. 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top